Doe wat melk of koffieroom bij het losgeklopte ei voor een mooiere glans.
Chocolade-hazelnootknopen
Beetje uitgekeken op de traditionele pistolets of sandwiches? Leg je broodjes in de knoop en maak ze onweerstaanbaar met een handvol chocoladedruppels en gehakte hazelnoten.
Voeg toe aan receptenboekje

Chocolade-hazelnootknopen

1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix en het water samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Voeg 2 minuten voor het einde de chocoladedruppels en de gehakte hazelnoten toe.

Chocolade- hazelnootknopen
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Chocolade- hazelnootknopen
3

Vorm knopen

Verdeel het deeg in stukjes van 40 g. Maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze op tot worstjes. Rol ze langer tot ongeveer 25 cm. Leg een knoop in elk worstje. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

Chocolade- hazelnootknopen
4

Laat rijzen

Strijk de knopen in met losgeklopt ei. Laat ze 30 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 210 °C.

5

Bak de knopen

Bak de broodjes 12 à 15 minuten op 210 °C. Laat ze afkoelen en decoreer met bloemsuiker.

Chocolade- hazelnootknopen

Recept voor 20 broodjes
Voor het deeg
4 g droge gist
250 ml water
100 g Dibro Geroosterde hazelnoten, fijngehakt
Verder
2 bakplaten met bakpapier
losgeklopt ei
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Chocolade- hazelnootknopen

Recept voor 20 broodjes
Voor het deeg
4 g droge gist
250 ml water
100 g Dibro Geroosterde hazelnoten, fijngehakt
Verder
2 bakplaten met bakpapier
losgeklopt ei
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix en het water samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Voeg 2 minuten voor het einde de chocoladedruppels en de gehakte hazelnoten toe.

Chocolade- hazelnootknopen
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Chocolade- hazelnootknopen
3

Vorm knopen

Verdeel het deeg in stukjes van 40 g. Maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze op tot worstjes. Rol ze langer tot ongeveer 25 cm. Leg een knoop in elk worstje. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

Chocolade- hazelnootknopen
4

Laat rijzen

Strijk de knopen in met losgeklopt ei. Laat ze 30 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 210 °C.

5

Bak de knopen

Bak de broodjes 12 à 15 minuten op 210 °C. Laat ze afkoelen en decoreer met bloemsuiker.


Wat zeggen anderen