Chocokrullen met hazelnoten
Chocokrullen met hazelnoten. Van de naam alleen al ga je watertanden. De volle smaak van hazelnoot en chocolade past heerlijk bij koffie of thee. De koekjes zijn bovendien heel eenvoudig om te maken. En wees gerust: koekjes van deze kwaliteit vind je niet zomaar in de winkel!
Voeg toe aan receptenboekje

Chocokrullen met hazelnoten

1
Verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de hazelnoten 5 à 10 minuten. Laat afkoelen. Doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met een deegrol.
2
Kneed de Mix voor Cookies, de boter en de eidooier tot een glad deeg. Bedek het met huishoudfolie en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van 16 bij 20 cm.
4
Strijk de chocopasta gelijkmatig over het deeg. Bestrooi de helft van de plak met de hazelnoten en vouw de helft zonder hazelnoten erop.
5
Snij het deeg in repen van ongeveer 8 mm breed en draai de repen tot een krul of spiraal.
6
Leg de krullen op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 10 à 12 minuten goudbruin.
chocokrullen met hazelnoten

voor 24 stuks
Voor je koekjes
1 eidooier
70 g boter
Voor je vulling
20 g hazelnoten
3 eetlepels chocopasta
Bak- en kookbenodigdheden
huishoudfolie
oven met bakplaat
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
chocokrullen met hazelnoten

voor 24 stuks
Voor je koekjes
1 eidooier
70 g boter
Voor je vulling
20 g hazelnoten
3 eetlepels chocopasta
Bak- en kookbenodigdheden
huishoudfolie
oven met bakplaat
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de hazelnoten 5 à 10 minuten. Laat afkoelen. Doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met een deegrol.
2
Kneed de Mix voor Cookies, de boter en de eidooier tot een glad deeg. Bedek het met huishoudfolie en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van 16 bij 20 cm.
4
Strijk de chocopasta gelijkmatig over het deeg. Bestrooi de helft van de plak met de hazelnoten en vouw de helft zonder hazelnoten erop.
5
Snij het deeg in repen van ongeveer 8 mm breed en draai de repen tot een krul of spiraal.
6
Leg de krullen op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 10 à 12 minuten goudbruin.

Wat zeggen anderen