Choco-misérable
Ga de uitdaging aan en waag je aan het echte patisserie-werk met deze choco-misérable. Een fijne biscuit op basis van gemalen amandelen, boterzachte crème au beurre en voor de afwerking een overdadige laag chocolade ganache. Deze taart reserveer je voor een echt feest!
Voeg toe aan receptenboekje

Choco-misérable

1

Amandelbiscuit

Verwarm de oven voor op 180 °C. Beleg de bakvorm met bakpapier. Zorg dat de uiteinden tot over de rand van de bakvorm komen, dan kun je het gebak er achteraf makkelijk uithalen. Voeg het eiwit en de suiker samen en klop op tot pieken. Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder en zeef het geheel. Doe dit mengsel bij het opgeklopte eiwit. Meng goed.  Spreid het beslag uit op het bakpapier in de bakvorm. Bak de amandelbiscuit 20 à 25 minuten op 180 °C tot hij lichtbruin kleurt. Laat afkoelen op een rooster.

Choco-misérable
2

Chocolate sponge cake

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid het beslag volgens het recept op de verpakking. Beleg de vierkantvorm opnieuw met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de chocolate sponge cake 8 à 10 minuten. Laat afkoelen in de vorm.

Choco-misérable
3

Crème au beurre

Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking.

Choco-misérable
4

Taart samenstellen

Snijd de amandelbiscuit in twee gelijke delen. Doe hetzelfde met de chocolate sponge cake. Leg eerst een laag amandelbiscuit op een schotel. Strijk er een laag crème au beurre over uit en leg er een laag chocolate sponge cake op. Vervolg met crème au beurre, amandelbiscuit, crème au beurre en sluit af met chocolate sponge cake.

Choco-misérable
5

Strijk de taart volledig in met crème au beurre. Rol de witte rolmarsepein uit tot een rechthoek die de taart volledig bedekt. Leg de marsepein voorzichtig op de taart.

Choco-misérable
6

Druk de marsepein goed aan. Snijd eventueel overtollige marsepein aan de rand weg.  

Choco-misérable
7

Afwerken met ganache

Laat de smeltchocolade met de room smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Roer tot een mooie ganache. Bedek de rolmarsepein er volledig mee. Strijk de ganache mooi gelijk met een spatel. Druk onderaan goudkleurige suikersprinkles tegen de rand.

Choco-misérable

Voeg een paar druppeltjes vanillearoma toe aan de crème au beurre. Zo krijgt die een extra fijne smaak.

Choco-misérable

Voor 12 personen
Voor je amandelbiscuit
Eiwit van 3 eieren
Voor je chocolade sponge cake
2 eieren
10 ml water
Voor je crème au beurre
185 g boter
185 ml water
Voor de afwerking
200 g Cake ’n Party Rolmarsepein wit
50 g Cake ’n Party Smeltchocolade puur
25 ml room
Cake n Party Suikersprinkles Goud
Bak- en kookbenodigdheden
Een vierkantvorm 23 x 23 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Choco-misérable

Voor 12 personen
Voor je amandelbiscuit
Eiwit van 3 eieren
Voor je chocolade sponge cake
2 eieren
10 ml water
Voor je crème au beurre
185 g boter
185 ml water
Voor de afwerking
200 g Cake ’n Party Rolmarsepein wit
50 g Cake ’n Party Smeltchocolade puur
25 ml room
Cake n Party Suikersprinkles Goud
Bak- en kookbenodigdheden
Een vierkantvorm 23 x 23 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Amandelbiscuit

Verwarm de oven voor op 180 °C. Beleg de bakvorm met bakpapier. Zorg dat de uiteinden tot over de rand van de bakvorm komen, dan kun je het gebak er achteraf makkelijk uithalen. Voeg het eiwit en de suiker samen en klop op tot pieken. Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder en zeef het geheel. Doe dit mengsel bij het opgeklopte eiwit. Meng goed.  Spreid het beslag uit op het bakpapier in de bakvorm. Bak de amandelbiscuit 20 à 25 minuten op 180 °C tot hij lichtbruin kleurt. Laat afkoelen op een rooster.

Choco-misérable
2

Chocolate sponge cake

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid het beslag volgens het recept op de verpakking. Beleg de vierkantvorm opnieuw met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. Bak de chocolate sponge cake 8 à 10 minuten. Laat afkoelen in de vorm.

Choco-misérable
3

Crème au beurre

Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking.

Choco-misérable
4

Taart samenstellen

Snijd de amandelbiscuit in twee gelijke delen. Doe hetzelfde met de chocolate sponge cake. Leg eerst een laag amandelbiscuit op een schotel. Strijk er een laag crème au beurre over uit en leg er een laag chocolate sponge cake op. Vervolg met crème au beurre, amandelbiscuit, crème au beurre en sluit af met chocolate sponge cake.

Choco-misérable
5

Strijk de taart volledig in met crème au beurre. Rol de witte rolmarsepein uit tot een rechthoek die de taart volledig bedekt. Leg de marsepein voorzichtig op de taart.

Choco-misérable
6

Druk de marsepein goed aan. Snijd eventueel overtollige marsepein aan de rand weg.  

Choco-misérable
7

Afwerken met ganache

Laat de smeltchocolade met de room smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Roer tot een mooie ganache. Bedek de rolmarsepein er volledig mee. Strijk de ganache mooi gelijk met een spatel. Druk onderaan goudkleurige suikersprinkles tegen de rand.

Choco-misérable

Voeg een paar druppeltjes vanillearoma toe aan de crème au beurre. Zo krijgt die een extra fijne smaak.


Wat zeggen anderen