Charlotte Russe
Chocoladecrème met amandelschilfers en een beetje rum: als dat geen garantie op succes is! De traditionele charlotte-russe is nog mooi om naar te kijken ook. Schik de lange vingers langs de rand van de schotel: het geeft je dessert een prachtig uitzicht. Je gasten zullen smullen.
Voeg toe aan receptenboekje

Charlotte Russe

1
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Zet de rand van de springvorm op een schotel of maak het je makkelijk en gebruik de volledige springvorm. Schik er de lange vingers op en zet ze rechtop langs de wand, met de suikerkant tegen de rand. Snijd een stukje af van de lange vingers. Zo blijven ze makkelijker rechtstaan.
Charlotte Russe
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker wit-schuimig. Los het puddingpoeder op in een beetje melk en voeg het toe aan het eischuim.
Charlotte Russe
3
Breng de rest van de melk tot net tegen het kookpunt en smelt er de chocolade in. Roer tot de chocolade volledig is opgelost. Voeg de warme melk toe aan het eischuim door goed te roeren terwijl je de melk in een dun straaltje laat lopen. Doe het mengsel terug in de kookpot en laat het zachtjes indikken, zonder te koken.
Charlotte Russe
4
Haal je pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine bij. Roer goed. Voeg er de amandelschilfers, oploskoffie en rum aan toe, en meng alles onder elkaar. Laat volledig afkoelen en indikken tot een stevige pudding.
Charlotte Russe
5
Klop de room half stijf en het eiwit tot het blijft rechtstaan. Spatel de room en daarna het eiwit onder de chocoladecrème.
Charlotte Russe
6
Vul de vorm met de helft van de chocoladecrème en leg er een laagje lange vingers op. Verdeel er de resterende chocoladecrème over en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Charlotte Russe
7
Verwijder voor het opdienen de rand van de springvorm. Klop voor de afwerking de room op met de poeder- en vanillesuiker. Doe de room in een spuitzak met getande spuitmond. Werk de taart af met slagroomroosjes en rode bessen.
Charlotte Russe
Logo KVLV

Voor je charlotte-russe
2 pakken lange vingers (boudoirs)
75 g smeltchocolade puur
75 g amandelschilders
75 cl melk
50 g chocoladepuddingpoeder
25 cl slagroom
3 theelepels oploskoffie (optioneel)
2 eieren
Voor je vulling
10 cl slagroom
6 takjes rode bessen
Bak- en kookbenodigdheden
ronde, platte schotel of bodem van de springvorm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je charlotte-russe
2 pakken lange vingers (boudoirs)
75 g smeltchocolade puur
75 g amandelschilders
75 cl melk
50 g chocoladepuddingpoeder
25 cl slagroom
3 theelepels oploskoffie (optioneel)
2 eieren
Voor je vulling
10 cl slagroom
6 takjes rode bessen
Bak- en kookbenodigdheden
ronde, platte schotel of bodem van de springvorm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Zet de rand van de springvorm op een schotel of maak het je makkelijk en gebruik de volledige springvorm. Schik er de lange vingers op en zet ze rechtop langs de wand, met de suikerkant tegen de rand. Snijd een stukje af van de lange vingers. Zo blijven ze makkelijker rechtstaan.
Charlotte Russe
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker wit-schuimig. Los het puddingpoeder op in een beetje melk en voeg het toe aan het eischuim.
Charlotte Russe
3
Breng de rest van de melk tot net tegen het kookpunt en smelt er de chocolade in. Roer tot de chocolade volledig is opgelost. Voeg de warme melk toe aan het eischuim door goed te roeren terwijl je de melk in een dun straaltje laat lopen. Doe het mengsel terug in de kookpot en laat het zachtjes indikken, zonder te koken.
Charlotte Russe
4
Haal je pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine bij. Roer goed. Voeg er de amandelschilfers, oploskoffie en rum aan toe, en meng alles onder elkaar. Laat volledig afkoelen en indikken tot een stevige pudding.
Charlotte Russe
5
Klop de room half stijf en het eiwit tot het blijft rechtstaan. Spatel de room en daarna het eiwit onder de chocoladecrème.
Charlotte Russe
6
Vul de vorm met de helft van de chocoladecrème en leg er een laagje lange vingers op. Verdeel er de resterende chocoladecrème over en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Charlotte Russe
7
Verwijder voor het opdienen de rand van de springvorm. Klop voor de afwerking de room op met de poeder- en vanillesuiker. Doe de room in een spuitzak met getande spuitmond. Werk de taart af met slagroomroosjes en rode bessen.
Charlotte Russe

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 27/07/2015 10:28
mmmmmmmmmmmm dik in orde !