Maak de cake een dag op voorhand. Zo vorm je veel vlotter de cakebolletjes.
Cakepops
Kleine smulpapen in huis? Die vliegen jou vrolijk om de hals wanneer je deze activiteit aankondigt. Want samen cakepops maken? Dat is lekker kliederen met chocolade, bolletjes rollen, gekke mannetjes bedenken, … En als het boetseren achter de rug is: heerlijk genieten van jullie kunstwerkjes.
Voeg toe aan receptenboekje

Cakepops

1

Cake maken

Verwarm de oven voor op 175 °C. 
2
Hak de chocolade in stukken. Smelt die, au bain-marie, samen met de boter. Voeg al roerend een voor een de eidooiers toe. Meng hier de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder. Klop het eiwit stijf en roer het langzaam onder het mengsel. 
Cakepops
3
Vet een cakevorm in, bestrooi die lichtjes met bloem en giet er het beslag in. 
Cakepops
4
Bak de cake 40 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Geef de cake 12 uur rust. 
Cakepops
5

Glazuur bereiden

Klop de boter romig. Roer de melk, het vanille- aroma en de poedersuiker eronder en meng alles goed. 
Cakepops
6

Cakepops maken

Verkruimel de cake en meng het glazuur onder de kruimels. 
Cakepops
7
Rol van dit mengsel bolletjes van 3 cm doorsnede. Laat die 10 minuten opstijven in de diepvriezer. Smelt ondertussen de chocoladedruppels. 
Cakepops
8
Dip elk lollystokje een stukje in de gesmolten chocolade. Prik het stokje in het cakebolletje en laat opstijven. 
Cakepops
9
Dompel het bolletje nu helemaal in de gesmolten chocolade.

Cakepops
10
Zet het rechtop in een glaasje gevuld met rijst. Is de chocolade bijna helemaal opgesteven? Dan werk je de cakepops naar eigen wens af. Met hagelslag of suikerdecoratie. 
Cakepops
Logo KVLV

Voor 25 stuks
Voor je cake
125 g smeltchocolade puur
100 g zachte boter
2 eieren
35 g amandelpoeder
Voor je glazuur
60 g zachte boter
2 eetlepels melk
Voor je afwerking
150 g smeltchocolade puur
25 lollystokjes
hagelslag of suikerdecoratie (optioneel)
Bak- en kookbenodigdheden
oven met rooster
rijst met quinoa
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor 25 stuks
Voor je cake
125 g smeltchocolade puur
100 g zachte boter
2 eieren
35 g amandelpoeder
Voor je glazuur
60 g zachte boter
2 eetlepels melk
Voor je afwerking
150 g smeltchocolade puur
25 lollystokjes
hagelslag of suikerdecoratie (optioneel)
Bak- en kookbenodigdheden
oven met rooster
rijst met quinoa
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cake maken

Verwarm de oven voor op 175 °C. 
2
Hak de chocolade in stukken. Smelt die, au bain-marie, samen met de boter. Voeg al roerend een voor een de eidooiers toe. Meng hier de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder. Klop het eiwit stijf en roer het langzaam onder het mengsel. 
Cakepops
3
Vet een cakevorm in, bestrooi die lichtjes met bloem en giet er het beslag in. 
Cakepops
4
Bak de cake 40 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Geef de cake 12 uur rust. 
Cakepops
5

Glazuur bereiden

Klop de boter romig. Roer de melk, het vanille- aroma en de poedersuiker eronder en meng alles goed. 
Cakepops
6

Cakepops maken

Verkruimel de cake en meng het glazuur onder de kruimels. 
Cakepops
7
Rol van dit mengsel bolletjes van 3 cm doorsnede. Laat die 10 minuten opstijven in de diepvriezer. Smelt ondertussen de chocoladedruppels. 
Cakepops
8
Dip elk lollystokje een stukje in de gesmolten chocolade. Prik het stokje in het cakebolletje en laat opstijven. 
Cakepops
9
Dompel het bolletje nu helemaal in de gesmolten chocolade.

Cakepops
10
Zet het rechtop in een glaasje gevuld met rijst. Is de chocolade bijna helemaal opgesteven? Dan werk je de cakepops naar eigen wens af. Met hagelslag of suikerdecoratie. 
Cakepops

Wat zeggen anderen