Burger buns
Het verschil tussen een middelmatige en een onweerstaanbare hamburger zit in de kwaliteit van het broodje. Een zelfgebakken ‘burger bun’ smaakt tien keer beter dan wat je doorgaans geserveerd krijgt. Probeer het zelf!
Voeg toe aan receptenboekje

Burger buns

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.


Burger buns
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Burger buns
3

Vorm 9 bolletjes

Vet het werkblad in met koolzaadolie. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in negen stukken van ongeveer 100 g. Maak er ronde bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.


Burger buns
4

Laat rusten

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten rusten.


Burger buns
5

Bestrooi met sesamzaad

Druk de bolletjes voorzichtig plat. Strijk ze lichtjes in met water. Strooi er sesamzaadjes over en druk ze even aan.
Burger buns
6

Laat rijzen

Vet een stuk huishoudfolie in en dek daarmee de deegbolletjes af. Zo vermijd je dat het deeg vastplakt aan de folie. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.


Burger buns
7

Bak de broodjes

Bak de burger buns 15 minuten op 220 °C.


Burger buns
Burger buns

Recept voor 9 broodjes
Voor het deeg
300 ml volle melk
25 g koolzaadolie
1 ei
10 g zout
Verder
bakplaat met bakpapier
Dibro Geroosterd sesamzaad
koolzaadolie om in te vetten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Burger buns

Recept voor 9 broodjes
Voor het deeg
300 ml volle melk
25 g koolzaadolie
1 ei
10 g zout
Verder
bakplaat met bakpapier
Dibro Geroosterd sesamzaad
koolzaadolie om in te vetten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.


Burger buns
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Burger buns
3

Vorm 9 bolletjes

Vet het werkblad in met koolzaadolie. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in negen stukken van ongeveer 100 g. Maak er ronde bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.


Burger buns
4

Laat rusten

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten rusten.


Burger buns
5

Bestrooi met sesamzaad

Druk de bolletjes voorzichtig plat. Strijk ze lichtjes in met water. Strooi er sesamzaadjes over en druk ze even aan.
Burger buns
6

Laat rijzen

Vet een stuk huishoudfolie in en dek daarmee de deegbolletjes af. Zo vermijd je dat het deeg vastplakt aan de folie. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.


Burger buns
7

Bak de broodjes

Bak de burger buns 15 minuten op 220 °C.


Burger buns

Wat zeggen anderen