Brusselse wafels
Hoe eet jij je Brusselse wafels het liefst? Met slagroom, poedersuiker of puur? Wat je ook verkiest, met dit recept zijn ze sowieso heerlijk. En het beslag is klaar in een wip! Zo maak je in recordtijd zoveel wafels als je wilt. Ja, ook voor grote groepen!
Voeg toe aan receptenboekje

Brusselse wafels

1

Scheid de eidooiers van de eiwitten.

2

Meng de dooiers met de Mix voor Brusselse wafels, de boter en het water tot een glad beslag.

3

Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het deeg. Zo krijg je een heel vloeibaar beslag.

4

Warm het wafelijzer op.

5
Schep met een lepel een beetje beslag op één zijde van het ijzer. Bak de wafels mooi bruin.
6

Haal de Brusselse wafels met een wafelvork van het ijzer en dien ze warm op. Versier ze met poedersuiker, slagroom en/of vers fruit.

Hoe krijg je na het bakken je wafelijzer gemakkelijk schoon? Maak een papje van AVEVE Classics Surfina en water. Vul hiermee je volledige vorm en alle vuil blijft hierin plakken. Indien nodig kan je een paar keer herhalen.

Brusselse wafels poedersuiker

voor 15 wafels
750 ml koud water
200 g gesmolten boter
5 eieren
slagroom of vers fruit
Bak- en kookbenodigdheden
wafelijzer met grote gaten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Brusselse wafels poedersuiker

voor 15 wafels
750 ml koud water
200 g gesmolten boter
5 eieren
slagroom of vers fruit
Bak- en kookbenodigdheden
wafelijzer met grote gaten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Scheid de eidooiers van de eiwitten.

2

Meng de dooiers met de Mix voor Brusselse wafels, de boter en het water tot een glad beslag.

3

Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het deeg. Zo krijg je een heel vloeibaar beslag.

4

Warm het wafelijzer op.

5
Schep met een lepel een beetje beslag op één zijde van het ijzer. Bak de wafels mooi bruin.
6

Haal de Brusselse wafels met een wafelvork van het ijzer en dien ze warm op. Versier ze met poedersuiker, slagroom en/of vers fruit.

Hoe krijg je na het bakken je wafelijzer gemakkelijk schoon? Maak een papje van AVEVE Classics Surfina en water. Vul hiermee je volledige vorm en alle vuil blijft hierin plakken. Indien nodig kan je een paar keer herhalen.


Wat zeggen anderen [4 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 31/01/2019 18:24
Welke klopper/menger wordt er hier gebruikt in de keukenrobot ?

Anoniem
Geplaatst Op 01/02/2019 10:22
Aan de zijkant van het recept worden de bakbenodigdheden opgenoemd. Waaronder de klopper. Voor een keukenrobot raden we aan een opzetstuk te gebruiken dat hier bij aanleunt. https://avevewinkels.be/Producten/Detail/bakken/keukenbenodigdheden/keukengerief/klopper-inox/4d5c5 Alvast veel bakplezier !

Anoniem
Geplaatst Op 02/10/2019 18:03
hoelang kan je vers gebakken brusselse wafels bewaren en hoe ? dank u

Anoniem
Geplaatst Op 03/10/2019 08:53
Als deze droog en in een luchtdichte doos bewaard worden kan je de wafels een paar dagen bewaren. - TEAM AVEVE