BROODPLAAT MET BANKETBAKKERSROOM EN APPELEN
Maak eens een taart op een bakplaat! Zo’n hele bakplaat is meteen goed voor minstens 12 porties eetplezier. Probeer dit zalige recept met een zachte brooddeeg bodem, heerlijk smeuïge banketbakkersroom en sappige appelschijfjes. De topping met abrikozen en amandelen geven je plaatgebak een rijke smaak. Misschien nog wat seizoensfruit en je hebt een topdessert voor een grote groep vrienden of familie!
Voeg toe aan receptenboekje

BROODPLAAT MET BANKETBAKKERSROOM EN APPELEN

1
Week de rozijnen vooraf een uur in water. Laat ze goed uitlekken en dep droog.
Kneed alle ingrediënten, behalve het zout gedurende 10 minuten in de keukenrobot of 20 minuten in de broodmachine.
Voeg na 5 minuten het zout toe. Bedek het deeg en laat 30 minuten rijzen.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
2

Meng de rozijnen onder het deeg, dek af en laat 10 minuten rijzen.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
3

Verwarm de oven voor. Rol het deeg uit ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg op de plaat.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
4
Maak de banketbakkersroom en strijk deze uit over het brooddeeg. Snijd de appelen in halve maantjes en leg deze in rijtjes op de room.
Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
5

Strooi er suiker en speculaaskruiden over. 

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
6

Bak de broodplaat gedurende 20 minuten in de oven op 200°C.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
7
Bestrijk het volledige gebak met afdekgelei. Rooster de amandelschilfers op een bakplaat onder de ovengrill en werk hiermee het gebak verder af.
Broodplaat met banketbakkersroom en appelen

Ben je niet zo dol op rozijnen? Vervang ze door chocoladedruppels. Je vindt ze in je AVEVE met verschillende smaken.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Week de rozijnen vooraf een uur in water. Laat ze goed uitlekken en dep droog.
Kneed alle ingrediënten, behalve het zout gedurende 10 minuten in de keukenrobot of 20 minuten in de broodmachine.
Voeg na 5 minuten het zout toe. Bedek het deeg en laat 30 minuten rijzen.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
2

Meng de rozijnen onder het deeg, dek af en laat 10 minuten rijzen.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
3

Verwarm de oven voor. Rol het deeg uit ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg op de plaat.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
4
Maak de banketbakkersroom en strijk deze uit over het brooddeeg. Snijd de appelen in halve maantjes en leg deze in rijtjes op de room.
Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
5

Strooi er suiker en speculaaskruiden over. 

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
6

Bak de broodplaat gedurende 20 minuten in de oven op 200°C.

Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
7
Bestrijk het volledige gebak met afdekgelei. Rooster de amandelschilfers op een bakplaat onder de ovengrill en werk hiermee het gebak verder af.
Broodplaat met banketbakkersroom en appelen

Ben je niet zo dol op rozijnen? Vervang ze door chocoladedruppels. Je vindt ze in je AVEVE met verschillende smaken.


Wat zeggen anderen