Broodpizza
Een beetje uitgekeken op je dagelijkse boterham? Maak er een heerlijke broodpizza van. Je gaat aan de slag met een dikke korst zelfgebakken brood. Uithollen, vullen met pittige pizzasaus en rijkelijk bestrooien met parmezaanse kaas. Een creatieve en tegelijk simpele manier om je tafelgenoten te verrassen.
Voeg toe aan receptenboekje

Broodpizza

1
Doe de mix voor chiabrood, de gist, het zout, de boter en het water in de broodmachine en start een programma van 2 à 4 uur. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd in de lengte, aan beide kanten van het brood, een snee van 3 cm dik af. De korst vormt een stevige bodem voor de pizza.
3
Haal het zachte broodkruim uit de korst en verkruimel het in kleine stukjes. Bewaar de kruimels voor de saus.
4
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en de chilipeper. Snijd het vruchtvlees van de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de chilipeper fijn.
5
Bak de ui in de olijfolie glazig. Voeg knoflook, paprika, chilipeper en courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer ten slotte de passata en paprikapoeder en oregano naar smaak door het mengsel. Laat nog even sudderen.
6
Snij intussen de tomaatjes doormidden.
7
Roer het broodkruim door de saus om ze te binden. Kruid met peper en zout.
8
Leg de broodpizzabodems met de korst naar beneden op een bakplaat. Verdeel de saus over de bodems. Schik er de halve kerstomaten op. Bestrooi met Parmezaanse kaas en oregano als je ervan houdt.
9
Bak de broodpizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en garneer met blaadjes rucola.
10

Tip

Heb je heel weinig tijd, gebruik dan kant-en-klare saus, dan ben je in een oogwenk klaar.
Logo KVLV

voor 4 personen
Voor je chiabrood
8 g zout
15 g boter
320 ml water
Voor je pizzavulling
1 rode puntpaprika
1 ui
100 g geschaafde Parmezaanse kaas
125 g kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 ml passata
400 g gehakt
half chilipepertje
halve courgette
oregano
paprikapoeder
peper en zout
Voor de afwerking
Enkele plukjes rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

voor 4 personen
Voor je chiabrood
8 g zout
15 g boter
320 ml water
Voor je pizzavulling
1 rode puntpaprika
1 ui
100 g geschaafde Parmezaanse kaas
125 g kerstomaatjes
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 ml passata
400 g gehakt
half chilipepertje
halve courgette
oregano
paprikapoeder
peper en zout
Voor de afwerking
Enkele plukjes rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe de mix voor chiabrood, de gist, het zout, de boter en het water in de broodmachine en start een programma van 2 à 4 uur. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd in de lengte, aan beide kanten van het brood, een snee van 3 cm dik af. De korst vormt een stevige bodem voor de pizza.
3
Haal het zachte broodkruim uit de korst en verkruimel het in kleine stukjes. Bewaar de kruimels voor de saus.
4
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en de chilipeper. Snijd het vruchtvlees van de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de chilipeper fijn.
5
Bak de ui in de olijfolie glazig. Voeg knoflook, paprika, chilipeper en courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer ten slotte de passata en paprikapoeder en oregano naar smaak door het mengsel. Laat nog even sudderen.
6
Snij intussen de tomaatjes doormidden.
7
Roer het broodkruim door de saus om ze te binden. Kruid met peper en zout.
8
Leg de broodpizzabodems met de korst naar beneden op een bakplaat. Verdeel de saus over de bodems. Schik er de halve kerstomaten op. Bestrooi met Parmezaanse kaas en oregano als je ervan houdt.
9
Bak de broodpizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en garneer met blaadjes rucola.
10

Tip

Heb je heel weinig tijd, gebruik dan kant-en-klare saus, dan ben je in een oogwenk klaar.

Wat zeggen anderen