Briochetaart
Deze briochetaart kan zo in de etalage van je favoriete banketbakker. Heerlijk zoet briochedeeg vul je met abrikozen, banketbakkersroom, parelsuiker en chocolade. Na slechts een half uur in de oven heb je een zalig geurende brioche. Lekker bij een zondags ontbijt of als luxe-vieruurtje. Wedden dat iedereen vraagt naar je recept van die indrukwekkende brioche?
Voeg toe aan receptenboekje

Briochetaart

1

Taartdeeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Briochetaart
2

Druk het deeg plat met de handen. Weeg een bolletje van 500 g af en dek het af met folie. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het overige deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de taartvorm.

Briochetaart
3

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Bestrijk de taartbodem met abrikozenvulling. Meng de Mix voor banketbakkersroom met de melk tot een gladde room. Verdeel de helft van de banketbakkersroom gelijkmatig over de abrikozenvulling.

Briochetaart
4

Druk het bolletje deeg van 500 g plat. Rol het uit tot een rechthoek van 60 bij 30 cm. Strijk de resterende banketbakkersroom uit over het deeg, maar laat aan de rand een strook van 3 cm breed vrij over de volledige lengte. Bestrijk deze strook met ei. Verdeel parelsuiker en chocoladedruppels over de banketbakkersroom. 

Briochetaart
5

Rol het deeg op naar de met ei ingestreken rand toe. Snij de deegrol in 14 gelijke stukken.

Briochetaart
6

Schik de rolletjes naast elkaar in de taart. Dek de taart af met folie en laat 30 à 40 minuten rijzen.

Briochetaart
7

Taart afwerken

Bak de taart 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje op een matig vuur. Bestrijk de taart met afdekgelei. Meng het icingpoeder met het water en strijk de icing over de afdekgelei.

Briochetaart

Tip

Verlaag de temperatuur tijdens het bakken van je briochetaart eventueel van 190°C naar 180°C. ZO voorkom je dat de bovenkant van de taart te donker kleurt.

Briochetaart

Voor 8 personen
Voor je deeg
380 ml water
Voor je taartvulling
330 ml melk
1 losgeklopt ei
100 g Cake ’n Party Bakvaste chocoladedruppels
Voor de afwerking
100 g Cake ’n Party Icingpoeder
10 ml water
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpenseel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Briochetaart

Voor 8 personen
Voor je deeg
380 ml water
Voor je taartvulling
330 ml melk
1 losgeklopt ei
100 g Cake ’n Party Bakvaste chocoladedruppels
Voor de afwerking
100 g Cake ’n Party Icingpoeder
10 ml water
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpenseel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Taartdeeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Briochetaart
2

Druk het deeg plat met de handen. Weeg een bolletje van 500 g af en dek het af met folie. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het overige deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de taartvorm.

Briochetaart
3

Vet de taartvorm in en leg er het uitgerolde deeg in. Bestrijk de taartbodem met abrikozenvulling. Meng de Mix voor banketbakkersroom met de melk tot een gladde room. Verdeel de helft van de banketbakkersroom gelijkmatig over de abrikozenvulling.

Briochetaart
4

Druk het bolletje deeg van 500 g plat. Rol het uit tot een rechthoek van 60 bij 30 cm. Strijk de resterende banketbakkersroom uit over het deeg, maar laat aan de rand een strook van 3 cm breed vrij over de volledige lengte. Bestrijk deze strook met ei. Verdeel parelsuiker en chocoladedruppels over de banketbakkersroom. 

Briochetaart
5

Rol het deeg op naar de met ei ingestreken rand toe. Snij de deegrol in 14 gelijke stukken.

Briochetaart
6

Schik de rolletjes naast elkaar in de taart. Dek de taart af met folie en laat 30 à 40 minuten rijzen.

Briochetaart
7

Taart afwerken

Bak de taart 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje op een matig vuur. Bestrijk de taart met afdekgelei. Meng het icingpoeder met het water en strijk de icing over de afdekgelei.

Briochetaart

Tip

Verlaag de temperatuur tijdens het bakken van je briochetaart eventueel van 190°C naar 180°C. ZO voorkom je dat de bovenkant van de taart te donker kleurt.


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 02/04/2018 16:15
Dit is een geweldig recept, resultaat net echt!

Anoniem
Geplaatst Op 17/11/2018 17:27
Dommage que la vidéo ne soit pas aussi en français.