Briochebroodjes met bosvruchten en witte chocolade
Met een combinatie van bosvruchten en briochebrood oogst je gegarandeerd succes! Het briochedeeg kneed je in een mum van tijd in de broodmachine. De bosvruchten verwerk je in een kwartier tijd tot een heerlijke confituur. Geef het deeg even tijd én klaar is je ovenverse brioche!
Voeg toe aan receptenboekje

Briochebroodjes met bosvruchten en witte chocolade

1

Voeg alle ingrediënten voor het briochedeeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur, of tot het in volume verdubbeld is.

1
2

Meng de bosvruchten met de suiker in een sauspan door elkaar. Zet het vuur op middelhoog en laat het mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen, tot het ingekookt is en je een soort confituur hebt. Zet opzij en laat afkoelen.

2
3

Druk het deeg plat met de handen en kneed nog 1 à 2 minuten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van 30 x 40 cm.

3
4

Smeer de confituur uit over het deeg, en zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Hak de chocolade in stukjes en verdeel dit er ook over.

5

Rol het deeg op tot een lange worst en snijd het in 11 gelijke stukken.

5
6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts een eidooier los met een scheutje water en borstel de broodjes hiermee in. Bak de brioche broodjes ongeveer 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin gebakken zijn en langs de binnenkant gaar zijn.

7
7

Je kan testen of de broodjes gaar zijn door een breinaald in een broodje te steken. Komt de breinaald er proper uit, dit wil zeggen zonder restjes rauw deeg, dan zijn de broodjes klaar.


Voor 11 broodjes
Voor je briochedeeg
220 g lauw water
3 g zout
40 g boter op kamertemperatuur
Voor je bosvruchtenvulling
100 g witte chocolade
300 g diepgevroren bosvruchten
Voor de afwerking
1 eidooier
beetje water
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast siliconen
Keukenmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 11 broodjes
Voor je briochedeeg
220 g lauw water
3 g zout
40 g boter op kamertemperatuur
Voor je bosvruchtenvulling
100 g witte chocolade
300 g diepgevroren bosvruchten
Voor de afwerking
1 eidooier
beetje water
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast siliconen
Keukenmachine
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het briochedeeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur, of tot het in volume verdubbeld is.

1
2

Meng de bosvruchten met de suiker in een sauspan door elkaar. Zet het vuur op middelhoog en laat het mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen, tot het ingekookt is en je een soort confituur hebt. Zet opzij en laat afkoelen.

2
3

Druk het deeg plat met de handen en kneed nog 1 à 2 minuten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van 30 x 40 cm.

3
4

Smeer de confituur uit over het deeg, en zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Hak de chocolade in stukjes en verdeel dit er ook over.

5

Rol het deeg op tot een lange worst en snijd het in 11 gelijke stukken.

5
6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts een eidooier los met een scheutje water en borstel de broodjes hiermee in. Bak de brioche broodjes ongeveer 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin gebakken zijn en langs de binnenkant gaar zijn.

7
7

Je kan testen of de broodjes gaar zijn door een breinaald in een broodje te steken. Komt de breinaald er proper uit, dit wil zeggen zonder restjes rauw deeg, dan zijn de broodjes klaar.


Wat zeggen anderen