Brabants worstenbroodje
Jong en oud zijn stapelgek op deze worstenbroodjes. Snij ze in stukjes en serveer ze als aperitiefhapje, met wat ketchup of mosterd. Of schotel ze in één stuk voor als snack of maaltijd. Experimenteer wat met de kruiden en je zet je gasten meteen verschillende versies voor.
Voeg toe aan receptenboekje

Brabants worstenbroodje

1

Deeg maken

Meng de Mix voor Wit brood met de boter, het water en een snuifje zout in een kom. Kneed het tot een soepel deeg.

2

Dek nu af met een keukenhanddoek en laat het deeg 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vulling maken

Klop het ei los in een kommetje en hou 2 eetlepels apart om het deeg te bestrijken. Pel en snij de knoflook fijn.

4

Meng in een kom het gehakt met het losgeklopte ei, de knoflook, het paneermeel, het zout, de peper en de tuinkruiden. Maak van deze gehaktmengeling 8 worstjes van 10 cm en haal ze door de bloem.

5

Broodjes vullen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek. Snij hieruit 8 plakken van 10 bij 15 cm. Bestrijk de randen van de deegplakjes met water.

7

Verpak elk worstje in een plakje deeg en duw de naden weer goed op elkaar.

8

Broodjes bakken

Strijk de worstenbroodjes in met het overgebleven ei en strooi er de geraspte kaas over.
9

Leg ze op een plaat met bakpapier, en bak ze goudbruin en gaar (ongeveer 20 minuten).

Probeer deze broodjes ook eens met een andere vulling. Kruid dan je gehakt met 1 teentje knoflook, 1 theelepel chilipoeder en 1 eetlepel tomatenpuree. En geef ze een extra knapperig jasje met sesam- of maanzaadjes.

Worstenbroodjes

voor 8 stuks
Voor je deeg
50 g zachte boter
150 ml water
zout
50 g geraspte belegen Gouda
Voor je vulling
1 ei
2 teentjes knoflook
200 g gemengd gehakt
2 eetlepels paneermeel
zout
versgemalen peper
2 eetlepels fijngesneden, gemengde tuinkruiden (tijm, peterselie, oregano)
1 à 2 eetlepels bloem
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Worstenbroodjes

voor 8 stuks
Voor je deeg
50 g zachte boter
150 ml water
zout
50 g geraspte belegen Gouda
Voor je vulling
1 ei
2 teentjes knoflook
200 g gemengd gehakt
2 eetlepels paneermeel
zout
versgemalen peper
2 eetlepels fijngesneden, gemengde tuinkruiden (tijm, peterselie, oregano)
1 à 2 eetlepels bloem
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Meng de Mix voor Wit brood met de boter, het water en een snuifje zout in een kom. Kneed het tot een soepel deeg.

2

Dek nu af met een keukenhanddoek en laat het deeg 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vulling maken

Klop het ei los in een kommetje en hou 2 eetlepels apart om het deeg te bestrijken. Pel en snij de knoflook fijn.

4

Meng in een kom het gehakt met het losgeklopte ei, de knoflook, het paneermeel, het zout, de peper en de tuinkruiden. Maak van deze gehaktmengeling 8 worstjes van 10 cm en haal ze door de bloem.

5

Broodjes vullen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek. Snij hieruit 8 plakken van 10 bij 15 cm. Bestrijk de randen van de deegplakjes met water.

7

Verpak elk worstje in een plakje deeg en duw de naden weer goed op elkaar.

8

Broodjes bakken

Strijk de worstenbroodjes in met het overgebleven ei en strooi er de geraspte kaas over.
9

Leg ze op een plaat met bakpapier, en bak ze goudbruin en gaar (ongeveer 20 minuten).

Probeer deze broodjes ook eens met een andere vulling. Kruid dan je gehakt met 1 teentje knoflook, 1 theelepel chilipoeder en 1 eetlepel tomatenpuree. En geef ze een extra knapperig jasje met sesam- of maanzaadjes.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 01/12/2018 00:05
Bien meilleur avec de la pâte feuilletée