Bio-Rabarbertaart
De fijne zoetzure smaak van verse rabarber zorgt bij iedere hap voor een feestje in de mond. Je hoeft de rabarber niet te schillen. De fijne schil verdwijnt ongemerkt tijdens het bakken en geeft extra kleur aan de taart. Serveer je taart lauw en geef er een bolletje roomijs bij. Zorg dat je voor elke gast twee porties voorziet!
Voeg toe aan receptenboekje

Bio-Rabarbertaart

1

Taartdeeg maken

Verwarm de oven voor op 190°C. Voeg de boter samen met 150 g suiker. Klop het geheel schuimig.

bio-rabarbertaart 1
2

Roer biobloem, bakpoeder en zout door het botermengsel. Klop de eieren los en meng ze langzaam door het beslag. Voeg het citroensap toe en als laatste de melk. Meng goed. 

bio-rabarbertaart 2
3

Beleg de springvorm met een vel bakpapier dat ruim over de rand komt. Schep het beslag in de vorm.

bio-rabarbertaart 3
4

Voor je taartvulling

Voeg de kaneel toe aan de suiker en meng dit goed met de rabarberstukjes.
5

Schep het rabarbermengsel bovenop het beslag in de springvorm.

6

Bak de taart 50 à 60 minuten op 190°C. Laat de taart 3 minuten afkoelen in de vorm.

7

Open de ring van de springvorm en laat de taart verder afkoelen op een taartrooster. Bestuif de taart eventueel met poedersuiker.

Tip

Serveer deze overheerlijke rabarbertaart lauw met een bolletje vanille-ijs of vers geklopte slagroom. 


bio-rabarbertaart 386

Voor 8 personen
Voor je taartdeeg
150 g zachte boter
een snuifje zout
3 eieren
sap van een halve citroen (30 ml)
50 ml melk
Voor je taartvulling
600 g verse rabarber, in stukjes van ca. 1 cm
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
bio-rabarbertaart 386

Voor 8 personen
Voor je taartdeeg
150 g zachte boter
een snuifje zout
3 eieren
sap van een halve citroen (30 ml)
50 ml melk
Voor je taartvulling
600 g verse rabarber, in stukjes van ca. 1 cm
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Taartdeeg maken

Verwarm de oven voor op 190°C. Voeg de boter samen met 150 g suiker. Klop het geheel schuimig.

bio-rabarbertaart 1
2

Roer biobloem, bakpoeder en zout door het botermengsel. Klop de eieren los en meng ze langzaam door het beslag. Voeg het citroensap toe en als laatste de melk. Meng goed. 

bio-rabarbertaart 2
3

Beleg de springvorm met een vel bakpapier dat ruim over de rand komt. Schep het beslag in de vorm.

bio-rabarbertaart 3
4

Voor je taartvulling

Voeg de kaneel toe aan de suiker en meng dit goed met de rabarberstukjes.
5

Schep het rabarbermengsel bovenop het beslag in de springvorm.

6

Bak de taart 50 à 60 minuten op 190°C. Laat de taart 3 minuten afkoelen in de vorm.

7

Open de ring van de springvorm en laat de taart verder afkoelen op een taartrooster. Bestuif de taart eventueel met poedersuiker.

Tip

Serveer deze overheerlijke rabarbertaart lauw met een bolletje vanille-ijs of vers geklopte slagroom. 



Wat zeggen anderen