Bio-meergranenpistolets
Helemaal biologisch, deze knapperige meergranenbroodjes. Het is superleuk om met eigen handen pistolets te vormen, te laten rijzen en daarna uit de oven te halen. Je steekt er een beetje tijd in, maar het is meer dan de moeite waard.
Voeg toe aan receptenboekje

Bio-meergranenpistolets

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed het deeg 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten in een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 30 à 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in stukken van 50 g en maak er bolletjes van. Druk ze lichtjes plat. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de bolletjes op ruime afstand van elkaar.
4

Laat rijzen

Bedek de bolletjes met huishoudfolie of een keukenhanddoek en laat ze 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak insnijdingen

Neem de folie of de handdoek weg en knip met een schaar een kruis in elk deegbolletje.
6

Laat rijzen

Dek de bolletjes weer af en laat ze nog 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed het deeg 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten in een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 30 à 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in stukken van 50 g en maak er bolletjes van. Druk ze lichtjes plat. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de bolletjes op ruime afstand van elkaar.
4

Laat rijzen

Bedek de bolletjes met huishoudfolie of een keukenhanddoek en laat ze 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak insnijdingen

Neem de folie of de handdoek weg en knip met een schaar een kruis in elk deegbolletje.
6

Laat rijzen

Dek de bolletjes weer af en laat ze nog 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 à 25 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

Wat zeggen anderen