Dek het brood tijdens het bakken af met bakpapier. Zo vermijd je dat de noten verbranden.
Bio meergranenbrood met noten
Lekker bij een kaasplankje, dit meergranen-notenbrood. Hou je van een ambachtelijke look, bestrooi het deeg dan met bloem en maak er een paar insnijdingen in. Kan zo de bakkersetalage in!
Voeg toe aan receptenboekje

Bio meergranenbrood met noten

1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten samen, behalve de noten. Kneed het deeg 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten in een keukenrobot.
2

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Noten aanbrengen

Druk het deeg plat en strooi er de gehakte hazel- en walnoten over. Meng goed door elkaar met een deegschraper. Vorm een mooie bol. Druk de bol lichtjes plat en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.
4

Opnieuw deeg laten rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat 40 minuten rijzen.
5

Het deeg vormen

Bestrijk het brood lichtjes met water en strooi er wat bloem over. Maak eventueel met een scherp mes enkele insnijdingen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6

Het brood bakken

Bak het brood 30 minuten op 220 °C.
Bio meergranenbrood met noten

Voor 1 brood
Voor je brood
100 g hazelnoten, fijngehakt
100 g walnoten
15 g boter
8 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
bakplaat met bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Bio meergranenbrood met noten

Voor 1 brood
Voor je brood
100 g hazelnoten, fijngehakt
100 g walnoten
15 g boter
8 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
bakplaat met bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten samen, behalve de noten. Kneed het deeg 20 minuten in een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten in een keukenrobot.
2

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Noten aanbrengen

Druk het deeg plat en strooi er de gehakte hazel- en walnoten over. Meng goed door elkaar met een deegschraper. Vorm een mooie bol. Druk de bol lichtjes plat en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.
4

Opnieuw deeg laten rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat 40 minuten rijzen.
5

Het deeg vormen

Bestrijk het brood lichtjes met water en strooi er wat bloem over. Maak eventueel met een scherp mes enkele insnijdingen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6

Het brood bakken

Bak het brood 30 minuten op 220 °C.

Wat zeggen anderen