Bio-citroencake
Deze zachte biologische citroencake smelt zó weg op je tong. Je ontdekt een heerlijk frisse combinatie van zoet en zuur. En het laagje icing maakt je cake helemaal onweerstaanbaar.
Voeg toe aan receptenboekje

Bio-citroencake

1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht in een beslagkom. Meng er de eieren door. Voeg ten slotte de mix en de geraspte citroenschil toe. Klop het geheel 5 minuten tot een glad beslag.
2
Vet de cakevorm in en giet het beslag erin. Bak de cake 55 minuten op 170 °C.
3
Laat de cake afkoelen op een rooster.
4
Meng de icingpasta met een beetje water zodat je een lopende icing krijgt. Giet de icing over de cake. Strooi daarover nog een beetje geraspte citroenschil.
5

Tip

Neem de boter op voorhand uit de koelkast. Het is makkelijker werken als de boter op kamertemperatuur is.
Bio citroencake

Bak- en kookbenodigdheden
Cakevorm 22 cm
Spray-invetter
Taartrooster
Voor de afwerking
200 g Icingpasta gebruiksklaar
nog wat geraspte citroenschil
Voor je beslag
150 g boter
3 eieren
geraspte schil van 3 citroenen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Bio citroencake

Bak- en kookbenodigdheden
Cakevorm 22 cm
Spray-invetter
Taartrooster
Voor de afwerking
200 g Icingpasta gebruiksklaar
nog wat geraspte citroenschil
Voor je beslag
150 g boter
3 eieren
geraspte schil van 3 citroenen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht in een beslagkom. Meng er de eieren door. Voeg ten slotte de mix en de geraspte citroenschil toe. Klop het geheel 5 minuten tot een glad beslag.
2
Vet de cakevorm in en giet het beslag erin. Bak de cake 55 minuten op 170 °C.
3
Laat de cake afkoelen op een rooster.
4
Meng de icingpasta met een beetje water zodat je een lopende icing krijgt. Giet de icing over de cake. Strooi daarover nog een beetje geraspte citroenschil.
5

Tip

Neem de boter op voorhand uit de koelkast. Het is makkelijker werken als de boter op kamertemperatuur is.

Wat zeggen anderen