Belegde vierkantbroodjes met pitten en noten
Haal je onze mix voor pittenbrood in huis? Dan zit je nooit verlegen om lunch. Wat water en gehakte noten erbij en je schuift deze vierkantbroodjes in de oven. Een kwartier afbakken en iedereen steekt zijn voeten onder tafel.
Voeg toe aan receptenboekje

Belegde vierkantbroodjes met pitten en noten

1

Voeg de Mix voor Pittenbrood en het water samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een kneedmachine? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.

2

Hak het deeg in stukken en meng er de grove walnootstukjes door. Voeg alles weer samen tot één geheel. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

3

Druk het deeg plat en rol het uit tot een vierkant van 20 bij 20 cm. Verdeel nu die plak in 16 gelijke stukjes van 5 bij 5 cm. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

4

Verwarm je oven voor op 200 °C en leg bakpapier op de bakplaat.

5
Bestrijk je 16 deegstukjes met water en druk de natte zijde in de fijngehakte walnoten. Leg ze met de nootjes naar boven op je bakplaat. Bedek ze nogmaals met folie en laat nog 15 minuten rijzen.
6
Bak je broodjes 15 à 20 minuten op 200 °C.

Een heerlijke manier om je broodjes te verorberen? Snijd ze middendoor en bestrijk de onderste helft met wat boter. Leg er een plakje Gouda en wat veldsla op en bestrijk de bovenhelft met honing. Breng de helftjes samen en … tast toe!

belegde vierkantbroodjes met pitten en noten

voor 16 broodjes
Voor je deeg
290 ml water
50 g grove stukjes walnoot
Voor je afwerking
40 g walnoten, fijngehakt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
belegde vierkantbroodjes met pitten en noten

voor 16 broodjes
Voor je deeg
290 ml water
50 g grove stukjes walnoot
Voor je afwerking
40 g walnoten, fijngehakt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de Mix voor Pittenbrood en het water samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een kneedmachine? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.

2

Hak het deeg in stukken en meng er de grove walnootstukjes door. Voeg alles weer samen tot één geheel. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

3

Druk het deeg plat en rol het uit tot een vierkant van 20 bij 20 cm. Verdeel nu die plak in 16 gelijke stukjes van 5 bij 5 cm. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

4

Verwarm je oven voor op 200 °C en leg bakpapier op de bakplaat.

5
Bestrijk je 16 deegstukjes met water en druk de natte zijde in de fijngehakte walnoten. Leg ze met de nootjes naar boven op je bakplaat. Bedek ze nogmaals met folie en laat nog 15 minuten rijzen.
6
Bak je broodjes 15 à 20 minuten op 200 °C.

Een heerlijke manier om je broodjes te verorberen? Snijd ze middendoor en bestrijk de onderste helft met wat boter. Leg er een plakje Gouda en wat veldsla op en bestrijk de bovenhelft met honing. Breng de helftjes samen en … tast toe!


Wat zeggen anderen