Battenbergcake
Deze dambordcake is een lekkernij van Britse origine. Niet alleen het uitzicht blaast je tafelgenoten omver, ook met de heerlijke mix van smaken oogst je gegarandeerd succes.
Voeg toe aan receptenboekje

Battenbergcake

1

Maak wit en bruin cakebeslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht. Voeg de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een homogeen beslag. Vul de eerste bakvorm met de helft van het beslag. Voeg aan het resterende beslag de cacao toe. Meng goed. Vul de tweede vorm met dit cacaobeslag.
2

Bak de cakes

Bak de cakes 50 à 60 minuten op 170 °C. Laat beide cakes afkoelen op een rooster.
3

Vorm een dambordpatroon

Snijd uit elke cake twee staafjes van 4 x 4 x 14 cm. Plak deze 4 stukken aan elkaar met abrikozenconfituur.
4

Decoreer met marsepein

Kneed de twee staven marsepein tot één geheel. Strooi wat bloemsuiker op je werkblad. Rol de marsepein uit met een deegrol tot een plak die groot genoeg is om de cake volledig in te pakken. Strijk de cake in met confituur, ook de onderkant. Omwikkel de cake met de marsepein. Snijd vooraan en achteraan een stukje af om je battenbergcake mooi te presenteren.

Voor de cake
2 cakevormen 20 cm
20 g cacaopoeder
300 g boter
6 eieren
keukenrobot/mixer
taartrooster
Verder
2 x 150 g marsepein
abrikozenconfituur
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de cake
2 cakevormen 20 cm
20 g cacaopoeder
300 g boter
6 eieren
keukenrobot/mixer
taartrooster
Verder
2 x 150 g marsepein
abrikozenconfituur
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak wit en bruin cakebeslag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter zacht. Voeg de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een homogeen beslag. Vul de eerste bakvorm met de helft van het beslag. Voeg aan het resterende beslag de cacao toe. Meng goed. Vul de tweede vorm met dit cacaobeslag.
2

Bak de cakes

Bak de cakes 50 à 60 minuten op 170 °C. Laat beide cakes afkoelen op een rooster.
3

Vorm een dambordpatroon

Snijd uit elke cake twee staafjes van 4 x 4 x 14 cm. Plak deze 4 stukken aan elkaar met abrikozenconfituur.
4

Decoreer met marsepein

Kneed de twee staven marsepein tot één geheel. Strooi wat bloemsuiker op je werkblad. Rol de marsepein uit met een deegrol tot een plak die groot genoeg is om de cake volledig in te pakken. Strijk de cake in met confituur, ook de onderkant. Omwikkel de cake met de marsepein. Snijd vooraan en achteraan een stukje af om je battenbergcake mooi te presenteren.

Wat zeggen anderen