Bananen-kikkererwtenbrood
Als glutenvrije traktatie kan dit bananenbrood tellen. De nootachtige smaak van het kikkererwtenmeel vormt de perfecte basis. Aangevuld met rijpe banaan en een vleugje kaneel, vanille en citroen krijg je een topresultaat.
Voeg toe aan receptenboekje

Bananen-kikkererwtenbrood

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Stap 2

Beleg een cakevorm van 20 cm met bakpapier.

3

Stap 3

Voeg het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout samen in een mengkom en meng goed.

4

Plet de bananen in een andere grote mengkom. Voeg er de eieren, de gesmolten boter, de honing, het vanille-aroma en het citroensap aan toe. Mix het geheel met de handmixer.

5

Doe er de inhoud van de andere mengkom bij en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

6

Bak het bananenbrood 40 minuten op 170 °C.


Ingrediënten
Snufje zout
3 rijpe bananen
2 eieren
75 g gesmolten boter
25 g honing
1 theelepel citroensap
Cakevorm 20 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Ingrediënten
Snufje zout
3 rijpe bananen
2 eieren
75 g gesmolten boter
25 g honing
1 theelepel citroensap
Cakevorm 20 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2

Stap 2

Beleg een cakevorm van 20 cm met bakpapier.

3

Stap 3

Voeg het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout samen in een mengkom en meng goed.

4

Plet de bananen in een andere grote mengkom. Voeg er de eieren, de gesmolten boter, de honing, het vanille-aroma en het citroensap aan toe. Mix het geheel met de handmixer.

5

Doe er de inhoud van de andere mengkom bij en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

6

Bak het bananenbrood 40 minuten op 170 °C.


Wat zeggen anderen