Appelster uit bladerdeeg
Het perfecte smaakhuwelijk: dat staat in de sterren geschreven. Deze appelsterren uit bladerdeeg zíén er niet alleen prachtig uit, ze doen je eters ook gegarandeerd watertanden. Sappige appeltjes met een zoete kern van marsepein, boterzacht bladerdeeg en een vleugje calvados om het af te maken.
Voeg toe aan receptenboekje

Appelster uit bladerdeeg

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg klaar en prik er in het midden een paar keer in. Snij 4 schijfjes marsepein, rol ze tot halve bolletjes en leg ze in het midden van het bladerdeeg.
Appelster
2
Schil de appels, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven en maak fijne inkepingen. Snij de appel niet helemaal door! Stop op ongeveer 1 cm van de onderkant. Leg de gehalveerde appels zo boven op de marsepein.
Appelster
3
Sprenkel een paar druppels calvados over de appels. 
Appelster
4
Bestuif de appelhelften met poedersuiker.
Appelster
5
Snij het bladerdeeg diagonaal in: begin in de hoeken en eindig op 1 cm van de appel. Plooi dan afwisselend één hoek naar binnen over de appel, en de volgende niet. Zo krijg je een soort van windmolentje. Knijp de punten in het midden dicht en strijk er met een penseeltje wat losgeklopte eidooier over.
Appelster
6
Bak de taartjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn het lekkerst als je ze nog lauwwarm op tafel zet, afgewerkt met de frambozencoulis. 
Appelster

En voor de lekkerbekken: heerlijk met een bolletje ijs!

Logo KVLV

Voor 4 appelsterren
Ingrediënten
1 eidooier
2 appels Jonagold of Cox orange
calvados
frambozencoulis
marsepein
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
penseeltje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor 4 appelsterren
Ingrediënten
1 eidooier
2 appels Jonagold of Cox orange
calvados
frambozencoulis
marsepein
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
penseeltje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg klaar en prik er in het midden een paar keer in. Snij 4 schijfjes marsepein, rol ze tot halve bolletjes en leg ze in het midden van het bladerdeeg.
Appelster
2
Schil de appels, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven en maak fijne inkepingen. Snij de appel niet helemaal door! Stop op ongeveer 1 cm van de onderkant. Leg de gehalveerde appels zo boven op de marsepein.
Appelster
3
Sprenkel een paar druppels calvados over de appels. 
Appelster
4
Bestuif de appelhelften met poedersuiker.
Appelster
5
Snij het bladerdeeg diagonaal in: begin in de hoeken en eindig op 1 cm van de appel. Plooi dan afwisselend één hoek naar binnen over de appel, en de volgende niet. Zo krijg je een soort van windmolentje. Knijp de punten in het midden dicht en strijk er met een penseeltje wat losgeklopte eidooier over.
Appelster
6
Bak de taartjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn het lekkerst als je ze nog lauwwarm op tafel zet, afgewerkt met de frambozencoulis. 
Appelster

En voor de lekkerbekken: heerlijk met een bolletje ijs!


Wat zeggen anderen