Appelplaatgebak
Een bakplaat: meer heb je niet nodig om een heerlijk appelplaatgebak te maken. Met frisse appels en smaakvolle rozijntjes. Werk af met een laagje abrikozengelei, en maak je taart extra fruitig. Deze klassieker smaakt altijd!
Voeg toe aan receptenboekje

Appelplaatgebak

1
Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je blijft kloppen. 
Appelplaatgebak
2
Meng in een aparte kom de rozijnen met de bloem. Spatel dit bloemmengsel onder het deeg. 

Appelplaatgebak
3
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het bakpapier op de bakplaat. Vet het papier in.
Appelplaatgebak
4
Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snij de appels in fijne schijfjes. 
Appelplaatgebak
5
Verdeel de helft van het deeg over de bakplaat. Leg daarop de appelschijfjes, en giet er de rest van het deeg over. Strijk het deeg gelijkmatig uit.
Appelplaatgebak
6
Bak het appelplaatgebak 1 uur op 175 °C. Laat afkoelen. 
Appelplaatgebak
7
Warm de abrikozengelei op. Bestrijk het appelplaatgebak met een fruitige laag gelei. 
Appelplaatgebak
Logo KVLV

Voor je deeg
350 g boter, op kamertemperatuur
6 eieren
olie of boter
Voor je vulling
3 appels
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je deeg
350 g boter, op kamertemperatuur
6 eieren
olie of boter
Voor je vulling
3 appels
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je blijft kloppen. 
Appelplaatgebak
2
Meng in een aparte kom de rozijnen met de bloem. Spatel dit bloemmengsel onder het deeg. 

Appelplaatgebak
3
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het bakpapier op de bakplaat. Vet het papier in.
Appelplaatgebak
4
Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snij de appels in fijne schijfjes. 
Appelplaatgebak
5
Verdeel de helft van het deeg over de bakplaat. Leg daarop de appelschijfjes, en giet er de rest van het deeg over. Strijk het deeg gelijkmatig uit.
Appelplaatgebak
6
Bak het appelplaatgebak 1 uur op 175 °C. Laat afkoelen. 
Appelplaatgebak
7
Warm de abrikozengelei op. Bestrijk het appelplaatgebak met een fruitige laag gelei. 
Appelplaatgebak

Wat zeggen anderen