Appelkrokantje
Een krokantje met een knapperig jasje en een hart van smeuïge appeltjes. De crumble geeft deze snoeperij nog net wat meer crunch. En het heerlijk zondige Baileys-roomsausje maakt het helemaal af. Om langzaam en met volle teugen van te genieten.
Voeg toe aan receptenboekje

Appelkrokantje

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop voor het sausje de room op tot die begint in te dikken. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels Baileys.
Appelkrokantje
2
Kneed voor de crumble alle ingrediënten bij elkaar. Zo krijg je een zanderige massa die je tussen je vingers in kruimels kunt wrijven. Strooi die uit over het bakpapier en bak de crumble bruin in de voorverwarmde oven. Zet de bakplaat opzij om af te koelen.
Appelkrokantje
3
Schil de appels. Snij ze eerst in partjes en dan in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak de hazelnoten fijn. Bak de appelblokjes in een klontje boter tot ze zacht beginnen te worden. Voeg er op dat moment de gehakte hazelnoten, honing en vanillesuiker aan toe en laat het mengsel karamelliseren in de pan. Zet de appeltjes daarna opzij om af te koelen.
Appelkrokantje
4
Snij per appelkrokantje 2 rechthoeken filodeeg van ongeveer 15 bij 20 cm: 8 rechthoeken in totaal dus. Smelt een beetje boter in een pan en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi 1 vel met suiker en dek dan af met een tweede deegvel. Verdeel de appelblokjes zo over 4 vellen.
Appelkrokantje
5
Draai de deegvellen aan de zijkanten op zoals een snoeppapiertje, met het appelmengsel binnenin. Bestrijk de buitenkant met wat gesmolten boter en leg de snoepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer daarna het warme appelkrokantje op een bord, bestrooi met de crumble en werk af met de Baileys-room die je in het begin maakte.
Appelkrokantje
Logo KVLV

Voor 4 krokantjes
Voor je appelkrokantje
1 eetlepel ruwe rietsuiker
2 jonagoldappels
4 vellen filodeeg
50 g boter
Voor je saus
1 dl room
2 eetlepels koffielikeur
Voor je crumble
25 g boter
Bak- en kookbenodigheden
bakpan met antiaanbaklaag
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor 4 krokantjes
Voor je appelkrokantje
1 eetlepel ruwe rietsuiker
2 jonagoldappels
4 vellen filodeeg
50 g boter
Voor je saus
1 dl room
2 eetlepels koffielikeur
Voor je crumble
25 g boter
Bak- en kookbenodigheden
bakpan met antiaanbaklaag
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop voor het sausje de room op tot die begint in te dikken. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels Baileys.
Appelkrokantje
2
Kneed voor de crumble alle ingrediënten bij elkaar. Zo krijg je een zanderige massa die je tussen je vingers in kruimels kunt wrijven. Strooi die uit over het bakpapier en bak de crumble bruin in de voorverwarmde oven. Zet de bakplaat opzij om af te koelen.
Appelkrokantje
3
Schil de appels. Snij ze eerst in partjes en dan in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak de hazelnoten fijn. Bak de appelblokjes in een klontje boter tot ze zacht beginnen te worden. Voeg er op dat moment de gehakte hazelnoten, honing en vanillesuiker aan toe en laat het mengsel karamelliseren in de pan. Zet de appeltjes daarna opzij om af te koelen.
Appelkrokantje
4
Snij per appelkrokantje 2 rechthoeken filodeeg van ongeveer 15 bij 20 cm: 8 rechthoeken in totaal dus. Smelt een beetje boter in een pan en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi 1 vel met suiker en dek dan af met een tweede deegvel. Verdeel de appelblokjes zo over 4 vellen.
Appelkrokantje
5
Draai de deegvellen aan de zijkanten op zoals een snoeppapiertje, met het appelmengsel binnenin. Bestrijk de buitenkant met wat gesmolten boter en leg de snoepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer daarna het warme appelkrokantje op een bord, bestrooi met de crumble en werk af met de Baileys-room die je in het begin maakte.
Appelkrokantje

Wat zeggen anderen