Appelcake van rijstmeel
Op zoek naar een smakelijk cakerecept zonder tarwe? Probeer deze overheerlijke appelcake op basis van bruin rijstmeel. Wedden dat er geen kruimel van overblijft?
Voeg toe aan receptenboekje

Appelcake van rijstmeel

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix boter, suiker, zout en citroensap in een kom.
2
Voeg de eieren een voor een toe.
3
Voeg rijstmeel, melk en bakpoeder toe en mix nog 2 minuten.
4
Schil de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de stukjes door het beslag.
5
Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
6
Bak de cake 50 minuten op 200 °C. Laat de cake daarna in de bakvorm.
7
Verwarm de afdekgelei en het water in een pannetje en roer tot de afdekgelei gesmolten is.
8
Bestrijk de cake met afdekgelei. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig afgekoeld is.

Wordt je cake te donker tijdens het bakken? Dek hem dan af met een stukje bakpapier voor hij verbrandt.

 Appelcake van rijstmeel

Voor 1 cake in een bakvorm van 25cm
Bak- en kookbenodigdheden
aardappelmesje
bakborstel
Voor de afwerking
35 ml water
Voor je beslag
1 g zout
100 g boter
15 ml citroensap
2 appels
2 eieren
30 ml melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
 Appelcake van rijstmeel

Voor 1 cake in een bakvorm van 25cm
Bak- en kookbenodigdheden
aardappelmesje
bakborstel
Voor de afwerking
35 ml water
Voor je beslag
1 g zout
100 g boter
15 ml citroensap
2 appels
2 eieren
30 ml melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix boter, suiker, zout en citroensap in een kom.
2
Voeg de eieren een voor een toe.
3
Voeg rijstmeel, melk en bakpoeder toe en mix nog 2 minuten.
4
Schil de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de stukjes door het beslag.
5
Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
6
Bak de cake 50 minuten op 200 °C. Laat de cake daarna in de bakvorm.
7
Verwarm de afdekgelei en het water in een pannetje en roer tot de afdekgelei gesmolten is.
8
Bestrijk de cake met afdekgelei. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig afgekoeld is.

Wordt je cake te donker tijdens het bakken? Dek hem dan af met een stukje bakpapier voor hij verbrandt.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/05/2018 17:29
Zeer lekker en goedgekeurd door personen met een glutenintolerantie. I.p.v. 100 g suiker kan je zeker 80 g suiker gebruiken en hierbij 1 zakje vanillesuiker.