Appelcake van rijstmeel
Op zoek naar een smakelijk cakerecept zonder tarwe? Deze overheerlijke appelcake op basis van bruin rijstmeel vervult je zoetste dromen. Wedden dat er geen kruimel van overblijft?
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• aardappelmesjeIn winkel beschikbaar
-
• bakborstelIn winkel beschikbaar
-
• cakevorm 25 cm
-
• taartroosterIn winkel beschikbaar
-
-
Voor de afwerking
-
• 35 ml water
-
• 90 g Afdekgelei abrikoos
-
-
Voor je beslag
-
• 1 g zout
-
• 100 g boter
-
• 100 g suiker
-
• 140 g Bruin rijstmeel
-
• 15 ml citroensap
-
• 2 appels
-
• 2 eieren
-
• 30 ml melk
-
• 6 g bakpoeder
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix boter, suiker, zout en citroensap in een kom.
Voeg de eieren een voor een toe.
Voeg rijstmeel, melk en bakpoeder toe en mix nog 2 minuten.
Schil de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de stukjes door het beslag.
Vet de bakvorm in en vul met het beslag.
Bak de cake 50 minuten op 200 °C. Laat de cake daarna in de bakvorm.
Verwarm de afdekgelei en het water in een pannetje en roer tot de afdekgelei gesmolten is.
Bestrijk de cake met afdekgelei. Haal de cake pas uit de vorm als hij volledig afgekoeld is.
Wordt je cake te donker tijdens het bakken? Dek hem dan af met een stukje bakpapier voor hij verbrandt.