Aperitiefhapjes
Je gasten welkom heten met sprankelende amuse-gueules? Probeer eens iets nieuws uit. Hartige, gevulde soesjes vallen bij iedereen in de smaak. Je vult ze met kaas, ham, zalm, garnaal, champignon of eigen creaties. Een aperitiefhapje voor elke gelegenheid!
Voeg toe aan receptenboekje

Aperitiefhapjes

1

Soezen maken

Verwarm de oven voor op 170 °C.
2

Meng het ei door de Mix voor Soezen. Voeg al roerend het warme water toe. Klop alles 2 minuten flink door elkaar, tot je een glad beslag hebt. Doe dit beslag in een spuitzak.

3
Leg bakpapier op een bakplaat. Spuit hierop kleine bolletjes beslag: ongeveer 5 cm breed. Bestrijk de deegbolletjes met losgeklopt ei.
4
Bak de soesjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat ze afkoelen. Snij nu de hoedjes van de soesjes, zodat je ze kunt vullen.
5

Aperitiefhapjes vullen

Smelt de boter in een steelpan. Voeg er de bloem bij. Roer goed door elkaar. Voeg geleidelijk de melk toe, tot je een gladde, dikke saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat de saus even inkoken. Neem de pan van het vuur.
6
Snij de champignons, de ham en de rauwe zalm fijn. Pel de garnalen. Bak de champignons tot ze beginnen te kleuren.
7
Verdeel de witte saus in 5 potjes. Voeg aan elk potje een ander ingrediënt toe: gruyère, zalm, garnaal, ham en champignon.
8
Vul elk soesje met een vulling. Plaats de hoedjes terug op de aperitiefhapjes. Warm de hapjes op net voor het serveren enkele minuten in de oven op 200 °C.
Aperitiefhapjes

Voor je soezen
100 ml warm water (70 °C)
1 ei
Voor je vullingen
200 ml melk
50 g boter
50 g gruyère
50 g garnalen
50 g ontvette ham
50 g rauwe zalm
peper en zout
nootmuskaat
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
steelpan
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Aperitiefhapjes

Voor je soezen
100 ml warm water (70 °C)
1 ei
Voor je vullingen
200 ml melk
50 g boter
50 g gruyère
50 g garnalen
50 g ontvette ham
50 g rauwe zalm
peper en zout
nootmuskaat
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
steelpan
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Soezen maken

Verwarm de oven voor op 170 °C.
2

Meng het ei door de Mix voor Soezen. Voeg al roerend het warme water toe. Klop alles 2 minuten flink door elkaar, tot je een glad beslag hebt. Doe dit beslag in een spuitzak.

3
Leg bakpapier op een bakplaat. Spuit hierop kleine bolletjes beslag: ongeveer 5 cm breed. Bestrijk de deegbolletjes met losgeklopt ei.
4
Bak de soesjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat ze afkoelen. Snij nu de hoedjes van de soesjes, zodat je ze kunt vullen.
5

Aperitiefhapjes vullen

Smelt de boter in een steelpan. Voeg er de bloem bij. Roer goed door elkaar. Voeg geleidelijk de melk toe, tot je een gladde, dikke saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat de saus even inkoken. Neem de pan van het vuur.
6
Snij de champignons, de ham en de rauwe zalm fijn. Pel de garnalen. Bak de champignons tot ze beginnen te kleuren.
7
Verdeel de witte saus in 5 potjes. Voeg aan elk potje een ander ingrediënt toe: gruyère, zalm, garnaal, ham en champignon.
8
Vul elk soesje met een vulling. Plaats de hoedjes terug op de aperitiefhapjes. Warm de hapjes op net voor het serveren enkele minuten in de oven op 200 °C.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 30/03/2015 12:16
IK VIND JULIE RECEPTEN HEEL GOED