Amandelster met frambozen en banketbakkersroom
Een smaakbommetje, dit stervormige amandelgebak. Met een perfecte match van krakende amandelkoek, smeuïge banketbakkersroom en zoetzure frambozen.
Voeg toe aan receptenboekje

Amandelster met frambozen en banketbakkersroom

1

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.
2

Teken twee sterren op bakpapier

Teken met een dikke stift twee sterren van 30 cm op twee vellen bakpapier. Leg de vellen met de tekening naar beneden op een bakplaat. Zie je de lijnen niet doorschijnen, maak ze dan wat dikker
3

Maak het amandelbeslag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelpoeder met de Surfina en de vanillesuiker. Voeg de eiwitten en de bloemsuiker samen en klop stevig op. Spatel het amandelmengsel erdoor.
4

Spuit twee sterren

Schep het beslag in een spuitzak. Spuit twee sterren binnen de lijnen op het bakpapier. Strijk het beslag glad met een paletmes. Strooi er amandelschilfers over.
5

Bak de sterren

Bak de sterren 15 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen.
6

Stel het gebak samen

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Spuit een dunne laag op een van beide sterren. Verdeel daarover de frambozen. Vul de ruimte tussen de frambozen op met de resterende banketbakkersroom. Leg er de tweede ster bovenop. Versier met bloemsuiker.
Amandelster

Voor het amandelbeslag
140 g Dibro Amandelpoeder
16 g vanillesuiker
60 g bloemsuiker
8 eiwitten
mixer
Voor de banketbakkersroom
495 ml melk
garde
Voor de afwerking
1 potje Dibro Amandelschilfers
250 g frambozen
bloemsuiker
Verder
2 bakplaten met bakpapier
2 spuitzakken
dikke stift
paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Amandelster

Voor het amandelbeslag
140 g Dibro Amandelpoeder
16 g vanillesuiker
60 g bloemsuiker
8 eiwitten
mixer
Voor de banketbakkersroom
495 ml melk
garde
Voor de afwerking
1 potje Dibro Amandelschilfers
250 g frambozen
bloemsuiker
Verder
2 bakplaten met bakpapier
2 spuitzakken
dikke stift
paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de banketbakkersroom

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast.
2

Teken twee sterren op bakpapier

Teken met een dikke stift twee sterren van 30 cm op twee vellen bakpapier. Leg de vellen met de tekening naar beneden op een bakplaat. Zie je de lijnen niet doorschijnen, maak ze dan wat dikker
3

Maak het amandelbeslag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het amandelpoeder met de Surfina en de vanillesuiker. Voeg de eiwitten en de bloemsuiker samen en klop stevig op. Spatel het amandelmengsel erdoor.
4

Spuit twee sterren

Schep het beslag in een spuitzak. Spuit twee sterren binnen de lijnen op het bakpapier. Strijk het beslag glad met een paletmes. Strooi er amandelschilfers over.
5

Bak de sterren

Bak de sterren 15 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen.
6

Stel het gebak samen

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Spuit een dunne laag op een van beide sterren. Verdeel daarover de frambozen. Vul de ruimte tussen de frambozen op met de resterende banketbakkersroom. Leg er de tweede ster bovenop. Versier met bloemsuiker.

Wat zeggen anderen