Afbreekrolkoeken
Dit is een geweldig gezinsrecept voor de ontbijttafel! Ronde boterkoeken vul je met chocolade, dadels en hazelnootjes en bak je af op een ronde bakplaat zodat het één grote boterkoek lijkt. Daar wordt iedereen helemaal happy van!
Voeg toe aan receptenboekje

Afbreekrolkoeken

1

Voeg mix, gist, boter en water samen en kneed gedurende 5 minuten in de keukenrobot. Voeg na 5 minuten het zout toe en kneed nogmaals 5 minuten. Laat 30-45 minuten rijzen.

stap 1
2

Duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van 40x25cm. Strijk het geheel in met gesmolten boter en strooi hierover de rietsuiker. Verdeel de stukjes dadel, de hazelnoten en de chocoladedruppels over het deeg.

stap 2
3

Rol het deeg op tot een lange worst en snij de worst dan in ongeveer 20 stukken.

stap 3
4

Vet een ronde bakplaat met gaatjes lichtjes in en leg hierop de rolletjes. Dek de plaat af en laat 15 minuten rijzen.

stap 4
5

Bak het geheel 15 minuten op 220 graden. Leg het glazuur 10 minuten in heet water en kneed even door. Verdeel het glazuur met een lepel over de koeken.

stap 5
6

Tip

Vervang de vulling gerust door jouw favoriete noten of gedroogde fruit!

resultaat 386-254

Voor ronde bakplaat met 20 stuks
Voor je deeg
280 ml water
40 g boter
8 g zout
Voor de vulling
120 g in stukjes gesneden gedroogde dadels
40 g gesmolten boter
50 g gegrilde hazelnoten
60 g bakvaste chocoladedruppels
90 g rietsuiker
Voor de afwerking
Wit glazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Ronde bakplaat met gaatjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
resultaat 386-254

Voor ronde bakplaat met 20 stuks
Voor je deeg
280 ml water
40 g boter
8 g zout
Voor de vulling
120 g in stukjes gesneden gedroogde dadels
40 g gesmolten boter
50 g gegrilde hazelnoten
60 g bakvaste chocoladedruppels
90 g rietsuiker
Voor de afwerking
Wit glazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Ronde bakplaat met gaatjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg mix, gist, boter en water samen en kneed gedurende 5 minuten in de keukenrobot. Voeg na 5 minuten het zout toe en kneed nogmaals 5 minuten. Laat 30-45 minuten rijzen.

stap 1
2

Duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van 40x25cm. Strijk het geheel in met gesmolten boter en strooi hierover de rietsuiker. Verdeel de stukjes dadel, de hazelnoten en de chocoladedruppels over het deeg.

stap 2
3

Rol het deeg op tot een lange worst en snij de worst dan in ongeveer 20 stukken.

stap 3
4

Vet een ronde bakplaat met gaatjes lichtjes in en leg hierop de rolletjes. Dek de plaat af en laat 15 minuten rijzen.

stap 4
5

Bak het geheel 15 minuten op 220 graden. Leg het glazuur 10 minuten in heet water en kneed even door. Verdeel het glazuur met een lepel over de koeken.

stap 5
6

Tip

Vervang de vulling gerust door jouw favoriete noten of gedroogde fruit!


Wat zeggen anderen