Abrikozen- en kersentaartjes
Een klassieker van bij de bakker, deze lekkere fruittaartjes. Verbaas je tafelgenoten en maak ze helemaal zelf. Beleg een vlaaibodem met zoete kersen- of abrikozenvulling en werk af met deegruitjes en decoratiesuiker.
Voeg toe aan receptenboekje

Abrikozen- en kersentaartjes

1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur
Abrikozen- en kersentaartjes
2
Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak die iets groter is dan een taartvormpje.
Abrikozen- en kersentaartjes
3

Taart samenstellen

Vet de taartvormpjes in en beleg ze met een deegplakje. Druk deeg dat over de rand hangt weg met je handpalm. Maak met alle restjes een nieuw deegbolletje. Daarvan maak je straks het ruitjespatroon.
Abrikozen- en kersentaartjes
4
Prik enkele keren met een vork in de deegbodempjes. Zo bakken ze mooi egaal.
5
Vul de taartjes met kersen- of abrikozenvulling.
Abrikozen- en kersentaartjes
6
Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak. Maak met behulp van een ruitvorm-uitduwer een mooi ruitjespatroon.
Abrikozen- en kersentaartjes
7
Bestrijk de deegrand van elk taartje met een losgeklopt ei. Leg een ruitjespatroon over de taartjes. Druk de rand aan met je handpalm en verwijder de restjes.
8
Bestrijk het ruitjespatroon met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker.
Abrikozen- en kersentaartjes
9

Taart bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Laat de taartjes 10 minuten rusten.
11
Bak de taartjes 12 minuten op 200 °C.

Geen ruitvorm-uitduwer? Snijd dan strookjes deeg van 0,5 cm breed en leg ze in een ruitjespatroon over je taartjes.

Abrikozen- en kersentaartjes

Voor 12 stuks Ø 10 cm
Bak- en kookbenodigdheden
ruitvorm-uitduwer
Voor je vlaaideeg
100 g boter
200 ml water
3 g zout
Voor de afwerking
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Abrikozen- en kersentaartjes

Voor 12 stuks Ø 10 cm
Bak- en kookbenodigdheden
ruitvorm-uitduwer
Voor je vlaaideeg
100 g boter
200 ml water
3 g zout
Voor de afwerking
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur
Abrikozen- en kersentaartjes
2
Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak die iets groter is dan een taartvormpje.
Abrikozen- en kersentaartjes
3

Taart samenstellen

Vet de taartvormpjes in en beleg ze met een deegplakje. Druk deeg dat over de rand hangt weg met je handpalm. Maak met alle restjes een nieuw deegbolletje. Daarvan maak je straks het ruitjespatroon.
Abrikozen- en kersentaartjes
4
Prik enkele keren met een vork in de deegbodempjes. Zo bakken ze mooi egaal.
5
Vul de taartjes met kersen- of abrikozenvulling.
Abrikozen- en kersentaartjes
6
Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak. Maak met behulp van een ruitvorm-uitduwer een mooi ruitjespatroon.
Abrikozen- en kersentaartjes
7
Bestrijk de deegrand van elk taartje met een losgeklopt ei. Leg een ruitjespatroon over de taartjes. Druk de rand aan met je handpalm en verwijder de restjes.
8
Bestrijk het ruitjespatroon met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker.
Abrikozen- en kersentaartjes
9

Taart bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Laat de taartjes 10 minuten rusten.
11
Bak de taartjes 12 minuten op 200 °C.

Geen ruitvorm-uitduwer? Snijd dan strookjes deeg van 0,5 cm breed en leg ze in een ruitjespatroon over je taartjes.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 06/09/2017 11:19
Kan men verse gist gebruiken ? Hoelang moeten de taartjes bakken ? Mvg
Marie en Michel
Geplaatst Op 05/10/2017 14:00

Beste,

 

Dat kan. de verhouding is als volgt: 1 gram gedroogde gist staat gelijk aan 3 gram verse gist

Met vriendelijke groet,

Marie & Michel