Een klassieker van bij de bakker, deze lekkere fruittaartjes. Verbaas je tafelgenoten en maak ze helemaal zelf. Beleg een vlaaibodem met zoete kersen- of abrikozenvulling en werk af met deegruitjes en decoratiesuiker.
Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur
2
Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak die iets groter is dan een taartvormpje.
3
Taart samenstellen
Vet de taartvormpjes in en beleg ze met een deegplakje. Druk deeg dat over de rand hangt weg met je handpalm. Maak met alle restjes een nieuw deegbolletje. Daarvan maak je straks het ruitjespatroon.
4
Prik enkele keren met een vork in de deegbodempjes. Zo bakken ze mooi egaal.
5
Vul de taartjes met kersen- of abrikozenvulling.
6
Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak. Maak met behulp van een ruitvorm-uitduwer een mooi ruitjespatroon.
7
Bestrijk de deegrand van elk taartje met een losgeklopt ei. Leg een ruitjespatroon over de taartjes. Druk de rand aan met je handpalm en verwijder de restjes.
8
Bestrijk het ruitjespatroon met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker.
9
Taart bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Laat de taartjes 10 minuten rusten.
11
Bak de taartjes 12 minuten op 200 °C.
Geen ruitvorm-uitduwer? Snijd dan strookjes deeg van 0,5 cm breed en leg ze in een ruitjespatroon over je taartjes.
Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur
2
Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak die iets groter is dan een taartvormpje.
3
Taart samenstellen
Vet de taartvormpjes in en beleg ze met een deegplakje. Druk deeg dat over de rand hangt weg met je handpalm. Maak met alle restjes een nieuw deegbolletje. Daarvan maak je straks het ruitjespatroon.
4
Prik enkele keren met een vork in de deegbodempjes. Zo bakken ze mooi egaal.
5
Vul de taartjes met kersen- of abrikozenvulling.
6
Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak. Maak met behulp van een ruitvorm-uitduwer een mooi ruitjespatroon.
7
Bestrijk de deegrand van elk taartje met een losgeklopt ei. Leg een ruitjespatroon over de taartjes. Druk de rand aan met je handpalm en verwijder de restjes.
8
Bestrijk het ruitjespatroon met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker.
9
Taart bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
10
Laat de taartjes 10 minuten rusten.
11
Bak de taartjes 12 minuten op 200 °C.
Geen ruitvorm-uitduwer? Snijd dan strookjes deeg van 0,5 cm breed en leg ze in een ruitjespatroon over je taartjes.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]
Beste,
Dat kan. de verhouding is als volgt: 1 gram gedroogde gist staat gelijk aan 3 gram verse gist
Met vriendelijke groet,
Marie & Michel