Aardbeientaartjes
Wie zwicht er niet voor aardbeientaart … Laat staan voor deze kleinere variant met knisperende amandelschilfers op de zijkant van je biscuitbodems. Leuker om te maken, en lekkerder op je tong. Wedden dat ze snel opgesmuld zijn?
Voeg toe aan receptenboekje

Aardbeientaartjes

1

Biscuitsbodems maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en beleg een bakplaat met bakpapier.

2

Klop de Mix voor Biscuit en het ei 10 minuten op de hoogste stand.

3

Strijk het beslag uit over je bakplaat. Maak daarbij een rechthoek van 16 bij 22 centimeter.

4

Bak het beslag 5 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.

5

Steek met de dresseerring 6 schijfjes uit de biscuit.

6

Amandelschilfers aanbrengen

Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan – zonder boter of olie. 
Roer geregeld, zodat ze niet verbranden.

7

Smelt de afdekgelei in 40 ml water op een zacht vuurtje.

8

Bestrijk de zijkant van de biscuitbodempjes met de afdekgelei. Duw er de amandelschilfers tegenaan.

9

Banketbakkersroom en aardbeien aanbrengen

Meng de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot gele room.

10

Doe de room in de spuitzak, en spuit een laagje over je biscuitbodems.

11

Snij de aardbeien verticaal in twee, en leg op elk taartje 4 halve aardbeien met de punt naar het midden.

12

Strijk de aardbeien in met de overblijvende afdekgelei.

Beleg de bakvormpjes met een stuk bakpapier dat ruim over de rand komt. Daarmee neem je de taartjes na het bakken makkelijk uit de vorm.

aardbeientaartjes

voor 6 taartjes
Voor je biscuit
1 ei
Voor je banketbakkersroom
165 ml melk
Voor je afwerking
12 aardbeien
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven en bakplaat
mixer
spuitzak met ronde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
aardbeientaartjes

voor 6 taartjes
Voor je biscuit
1 ei
Voor je banketbakkersroom
165 ml melk
Voor je afwerking
12 aardbeien
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven en bakplaat
mixer
spuitzak met ronde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Biscuitsbodems maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en beleg een bakplaat met bakpapier.

2

Klop de Mix voor Biscuit en het ei 10 minuten op de hoogste stand.

3

Strijk het beslag uit over je bakplaat. Maak daarbij een rechthoek van 16 bij 22 centimeter.

4

Bak het beslag 5 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.

5

Steek met de dresseerring 6 schijfjes uit de biscuit.

6

Amandelschilfers aanbrengen

Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan – zonder boter of olie. 
Roer geregeld, zodat ze niet verbranden.

7

Smelt de afdekgelei in 40 ml water op een zacht vuurtje.

8

Bestrijk de zijkant van de biscuitbodempjes met de afdekgelei. Duw er de amandelschilfers tegenaan.

9

Banketbakkersroom en aardbeien aanbrengen

Meng de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot gele room.

10

Doe de room in de spuitzak, en spuit een laagje over je biscuitbodems.

11

Snij de aardbeien verticaal in twee, en leg op elk taartje 4 halve aardbeien met de punt naar het midden.

12

Strijk de aardbeien in met de overblijvende afdekgelei.

Beleg de bakvormpjes met een stuk bakpapier dat ruim over de rand komt. Daarmee neem je de taartjes na het bakken makkelijk uit de vorm.


Wat zeggen anderen