Aardbeientaart
Tover je een aardbeientaart op tafel? Dan tover je tegelijkertijd een glimlach op ieders gezicht. Er bestaat dus tóch een recept voor glimlachen! En we delen het met jou. Deel jij deze taart dan met je vrienden of familie? Smakelijk!
Voeg toe aan receptenboekje

Aardbeientaart

1

Kruimeldeeg maken

Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, het ei en de boter tot één bol deeg. Wikkel de bol in huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Strooi meel op je werkblad en rol het deeg uit. Maak het iets groter dan de doorsnede van je springvorm. Leg dan je springvorm op het deeg, en snij langs de rand het overtollige deeg weg. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet de springvorm in en leg het deeg erin.

4

Bak het deeg 15 à 20 minuten op 180 °C. Haal het daarna uit de springvorm en laat afkoelen op een taartrooster. Hou je oven wel op dezelfde temperatuur.

5

Biscuit maken

Klop de Mix voor Biscuit, het ei en het water 10 minuten op de hoogste stand.

6

Vet de springvorm opnieuw in en vul hem met je beslag.

7

Bak de biscuit 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een taartrooster.

8

Banketbakkersroom maken en amandelschilfers roosteren

Meng de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot een gele room.

9

Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan – zonder boter of olie.
Roer geregeld, zodat ze niet verbranden en knapperig blijven.

10

Taart maken

Snij de biscuit horizontaal doormidden. Is de bovenkant te bol gerezen? Snij het overbodige stuk er dan af, zodat je biscuit een recht oppervlak krijgt.

11
Smeer een dunne laag banketbakkersroom over de kruimeldeegbodem. Leg er de bovenhelft van je biscuit ondersteboven op
12

Verdeel de helft van de resterende banketbakkersroom over de biscuit. Snij dan de aardbeien doormidden en verspreid één derde daarvan – met de ronde kant naar boven – in de banketbakkersroom. Leg de onderste biscuithelft daarbovenop.

13

Taart afwerken

Smeer de zijkanten en de bovenkant van je taart in met banketbakkersroom. Bedek de zijkanten met amandelschilfers.

14

Smelt de afdekgelei in 40 ml water op een zacht vuurtje.

15

Leg de overblijvende aardbeien met de ronde kant naar boven op de taart. Bestrijk ze met de gesmolten afdekgelei.

Hoe meer slagroom, hoe liever? Vervang de banketbakkersroom dan door vers opgeklopte slagroom (500 ml) met suiker (75 g). Minstens even lekker!

aardbeientaart

Voor je kruimeldeegbodem
90 g harde boter
1 ei
Voor je biscuit
3 eieren
30 ml water
Voor je banketbakkersroom
500 ml melk
Voor je afwerking
500 g aardbeien
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
aardbeientaart

Voor je kruimeldeegbodem
90 g harde boter
1 ei
Voor je biscuit
3 eieren
30 ml water
Voor je banketbakkersroom
500 ml melk
Voor je afwerking
500 g aardbeien
40 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
oven
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, het ei en de boter tot één bol deeg. Wikkel de bol in huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Strooi meel op je werkblad en rol het deeg uit. Maak het iets groter dan de doorsnede van je springvorm. Leg dan je springvorm op het deeg, en snij langs de rand het overtollige deeg weg. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet de springvorm in en leg het deeg erin.

4

Bak het deeg 15 à 20 minuten op 180 °C. Haal het daarna uit de springvorm en laat afkoelen op een taartrooster. Hou je oven wel op dezelfde temperatuur.

5

Biscuit maken

Klop de Mix voor Biscuit, het ei en het water 10 minuten op de hoogste stand.

6

Vet de springvorm opnieuw in en vul hem met je beslag.

7

Bak de biscuit 25 à 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een taartrooster.

8

Banketbakkersroom maken en amandelschilfers roosteren

Meng de Mix voor Banketbakkersroom en de melk tot een gele room.

9

Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan – zonder boter of olie.
Roer geregeld, zodat ze niet verbranden en knapperig blijven.

10

Taart maken

Snij de biscuit horizontaal doormidden. Is de bovenkant te bol gerezen? Snij het overbodige stuk er dan af, zodat je biscuit een recht oppervlak krijgt.

11
Smeer een dunne laag banketbakkersroom over de kruimeldeegbodem. Leg er de bovenhelft van je biscuit ondersteboven op
12

Verdeel de helft van de resterende banketbakkersroom over de biscuit. Snij dan de aardbeien doormidden en verspreid één derde daarvan – met de ronde kant naar boven – in de banketbakkersroom. Leg de onderste biscuithelft daarbovenop.

13

Taart afwerken

Smeer de zijkanten en de bovenkant van je taart in met banketbakkersroom. Bedek de zijkanten met amandelschilfers.

14

Smelt de afdekgelei in 40 ml water op een zacht vuurtje.

15

Leg de overblijvende aardbeien met de ronde kant naar boven op de taart. Bestrijk ze met de gesmolten afdekgelei.

Hoe meer slagroom, hoe liever? Vervang de banketbakkersroom dan door vers opgeklopte slagroom (500 ml) met suiker (75 g). Minstens even lekker!


Wat zeggen anderen