Probeer dit recept voor aardbei-rabarbercrumble. Supergemakkelijk, en leuk om samen met je kinderen te maken!
Aardbei-rabarbercrumble
Aardbeien en rabarber snijden, deeg verkruimelen, de schotel invetten … Aardbei-rabarbercrumble is een plezier om te bakken, voor kinderen én voor volwassenen! En heerlijk om op te eten: proef het terwijl het nog warm is. Zeker als je het serveert met een bolletje roomijs en wat slagroom.
Voeg toe aan receptenboekje

Aardbei-rabarbercrumble

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in vier stukken.

Aardbei-rabarbercrumble
2
Snij de ongeschilde rabarber in stukken van 1 cm. Leg ze samen met de aardbeien in een ingevette ovenschaal.
Aardbei-rabarbercrumble
3
Strooi er de suiker en de vanillesuiker over.
Aardbei-rabarbercrumble
4
Verwarm de oven voor op 220 °C
Aardbei-rabarbercrumble
5
Doe de mix voor crumble in een kom en voeg 10ml water toe. Meng met een vork tot het water volledig opgenomen is. 
Aardbei-rabarbercrumble
6
Kneed aansluitend 1 minuut met de hand tot een droog deeg dat je makkelijk kunt verkruimelen. Voeg een heel klein beetje water toe als het deeg te droog is. 
Aardbei-rabarbercrumble
7
Verdeel de crumble over het fruit en bak 30 minuten in de oven. Dien warm op.
Aardbei-rabarbercrumble

Extra smullen

Extra lekker met een bolletje roomijs en wat slagroom

Logo KVLV

Ingrediënten
10 ml water
150 g Rabarber
350 g Aardbeien
90 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Ovenschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Ingrediënten
10 ml water
150 g Rabarber
350 g Aardbeien
90 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Ovenschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in vier stukken.

Aardbei-rabarbercrumble
2
Snij de ongeschilde rabarber in stukken van 1 cm. Leg ze samen met de aardbeien in een ingevette ovenschaal.
Aardbei-rabarbercrumble
3
Strooi er de suiker en de vanillesuiker over.
Aardbei-rabarbercrumble
4
Verwarm de oven voor op 220 °C
Aardbei-rabarbercrumble
5
Doe de mix voor crumble in een kom en voeg 10ml water toe. Meng met een vork tot het water volledig opgenomen is. 
Aardbei-rabarbercrumble
6
Kneed aansluitend 1 minuut met de hand tot een droog deeg dat je makkelijk kunt verkruimelen. Voeg een heel klein beetje water toe als het deeg te droog is. 
Aardbei-rabarbercrumble
7
Verdeel de crumble over het fruit en bak 30 minuten in de oven. Dien warm op.
Aardbei-rabarbercrumble

Extra smullen

Extra lekker met een bolletje roomijs en wat slagroom


Wat zeggen anderen