Pannenkoeken en wafels bakken

Pannenkoeken en wafels zijn altijd een schot in de roos op kinderfeestjes.

Ben jij (nog) geen volleerde bakexpert? Dankzij deze tips en recepten bak jij in een handomdraai de lekkerste exemplaren.

 

4 tips om overheerlijke pannenkoeken te bakken

  1. Het geheim van een gladde pannenkoek? Het deeg voor het bakken even laten rusten in de koelkast.
  2. Mislukt je eerste pannenkoek ook altijd? Dan is je pan waarschijnlijk nog niet heet genoeg. Laat de pan eerst volledig op temperatuur komen. Niet alleen het midden, maar ook de randen moeten warm zijn, voor je het deeg in je pan giet. Vergeet ook zeker niet voldoende vetstof te gebruiken.
  3. Suiker, confituur en en siroop zijn klassiekers op een pannenkoek, maar er zijn tal van andere toppings die overheerlijk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekaramelliseerde appeltjes, blauwe bessen met een toefje room, banaan met wat choco of chocoladesaus en stukjes peer? De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem zeker eens een kijkje bij onze recepten.
  4. Net te veel pannenkoeken gebakken? Geen zorgen, je kan pannenkoeken tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kan pannenkoeken ook perfect invriezen. Ze blijven tot 2 maanden goed.
Recepten om pannenkoeken te bakken
Chocolate chip bio-pannenkoeken

Hou je ook van chocolade, bak dan een handvol chocoladedruppels mee. Met de biologische pannenkoekenmix lukt het je makkelijk en kies je voor duurzame ingrediënten.

Lees Meer
Frangipane-pannenkoeken

Surprise, surprise! Wat zit er in de pannenkoek? Een heerlijke frangipanevulling! Simpel om te maken en superlekker als dessert of vieruurtje.

Lees Meer
Glutenvrije tiramisu flensjestaart

Combineer glutenvrije pannenkoeken en tiramisu in één recept en je krijgt een hartverwarmende match!

Lees Meer
Haverpannenkoeken met spinazie en geitenkaas

Haverpannenkoeken met spinazie en geitenkaas, een heerlijk vegetarisch gerechtje.Deze pannenkoekjes zitten bovendien boordevol gezonde ingrediënten.

Lees Meer
Pannenkoeken met appelschijfjes

Pannenkoeken vallen altijd in de smaak. Het hoeft ook niet altijd hetzelfde te zijn. Voeg er eens appelschijfjes aan toe. Lekker!

Lees Meer
Pannenkoeken met ricottavulling

Dit recept voor pannenkoeken met ricottavulling doet je versteld staan. Frisse kaas, honing en sinaasappelblokjes tillen de pannenkoek naar een hoger niveau.

Lees Meer
Pannenkoeken met speculaastiramisu

Een makkelijk en toch verfijnd dessert? Combineer eens een pannenkoekje met een smeuïge tiramisuvulling! De pannenkoekjes drapeer je in de kuipjes van een cupcake bakvorm. Even in de oven en je hebt een perfect kuipje!

Lees Meer
Pannenkoekentaartjes met perenstroop

Zoek je een snel en gemakkelijk dessert? Bouw een toren van pannenkoeken en plak ze aan elkaar met een fruitig laagje perenstroop.

Lees Meer

4 tips om nog lekkerdere wafels te bakken


  1. Laat het wafelijzer lang genoeg voorverwarmen en doe het beslag er pas in als het ijzer heet is. Gebruik voor een lopend beslag een maatbeker of een pollepel. Een vaster beslag schep je makkelijk in het wafelijzer met twee eetlepels.
  2. Geduld is een mooie deugd, zeker voor een wafelbakker. Open het wafelijzer niet te snel, anders trek je de wafels uit elkaar. Wacht tot er geen damp meer ontsnapt via de zijkanten van het ijzer. Dan zijn je wafels klaar.
  3. Je wafels bewaren om er later van te smullen? Laat ze dan eerst volledig afkoelen op een rooster. Stop je wafels daarna in een goed sluitende koekjestrommel.
  4. Hoe krijg je na het bakken je wafelijzer gemakkelijk schoon? Maak een papje van witte bloem en water. Bak daarmee je laatste wafels. Deze wafels nemen alle vuil op, maar ze zijn helaas niet eetbaar. Is je wafelijzer toch nog niet helemaal proper? Doe het dan nog eens.

 

Recepten om wafels te bakken
Zachte wafeltjes

De lekkerste recepten? Die gaan eeuwenlang mee. Geen wonder dat wafeltjes vandaag nog steeds de koffietafel sieren. Met deze traktatie verover je de harten van kinderen én volwassenen.

Lees Meer
Partywafeltjes op een stokje

Chocoladewafels op een stokje? Dat is feest! Zeker als je ze kleurrijk versiert met versieringen. Je maakt de wafeltjes voor een verjaardagsfeestje. Of … tijdens het feestje. Laat de kinderen meehelpen. Dan smaken ze extra lekker.

Lees Meer
Bewaarwafeltjes

Dit feestelijke kerstbrood staat borg voor een gezellige avond met je familie. Een broodje afbreken en dippen in gesmolten camembert: hemels lekker! Zachte bewaarwafeltjes bakken is… ‘a piece of cake’! Met de AVEVE Mix voor cake is het deeg zo klaar en het bakken gaat razend snel in een heet wafelijzer.

Lees Meer
Suikervrije wafels

Met onze suikervervanger bak je alles wat je hartje begeert. Zonder suiker, maar wel lekker zoet.

Lees Meer
Wafels

Feestje op komst? Laat de kinderen smullen van jouw zelfgebakken wafels. Met dit recept ben je snel van alle werk verlost. En heb je op de dag zelf weinig tijd? Maak ze dan gerust op voorhand: in een blikken doos blijven ze lang lekker.

Lees Meer
Brusselse wafels

Hoe eet jij je Brusselse wafels het liefst? Met slagroom, poedersuiker of puur? Wat je ook verkiest, met dit recept zijn ze sowieso heerlijk. En het beslag is klaar in een wip! Zo maak je in recordtijd zoveel wafels als je wilt. Ja, ook voor grote groepen!

Lees Meer
Chocowafels

Zorg je graag zelf voor een dessertje? Maar heb je tijd te kort? Probeer dan dit eenvoudige recept voor chocowafeltjes. Met de mix voor cake tover je dit toetje in minder dan twintig minuten op tafel. Tijd om te genieten!

Lees Meer
Kokoswafels

Gewone wafeltjes met een exotisch tintje, maar zonder extra moeite? Meng kokos door je beslag! Dit recept voor kokoswafeltjes combineert de volle smaak van Belgische wafels met de oosterse sfeer van kokos.

Lees Meer