5 onfeilbare tips voor zelfgebakken koekjes


  1. Gebruik harde boter voor je koekjesdeeg. Anders wordt het deeg te slap.
  2. Laat het deeg afkoelen in de koelkast voor je het uitrolt. Dan is het minder kleverig.
  3. Bak koekjes niet te lang. Tijdens het afkoelen worden ze nog harder.
  4. Bewaar je koekjes in een metalen koekjestrommel. Belangrijk is dat er lucht ontsnapt, anders worden je koekjes zacht.
  5. Toch zacht geworden? Verwarm de koekjes 1 minuut 45 seconden op de hoogste stand in de microgolfoven. Even laten rusten en ze zijn weer krakend krokant.

 

Koekjesrecepten

Confettikoekjes

Deze koekjes bakken? Met cookiesdeeg en een handvol suikerconfetti is het zo gefikst. Laat je gerust assisteren door een junior-bakker. Niets zo leuk als samen koekjes uitsteken en versieren.

Lees Meer
Oriëntaalse zandkoekjes

Deze zandkoekjes komen uit het land van de piramides en de farao’s. Het knapperige sesamzaad geeft de koekjes lekker veel beet. En met een vleugje kaneel zijn ze nóg smakelijker.

Lees Meer
Meergranenkoekjes met amandelen

Een knapperig koekje boordevol granen, pitten en zaden dat ook nog superlekker smaakt? In minder dan een half uurtje bak je verse meergranenkoekjes met amandelen. Ze zijn gezoet met die verrukkelijke blonde cassonadesuiker. Nostalgie troef.

Lees Meer
Kokos-chocoladekoekjes

Zelf glutenvrije koekjes bakken? Combineer kokosmeel met bananen en chocolade en je scoort gegarandeerd. Onze tip: verdubbel het recept, anders krijg je de kans niet om er zelf van te proeven.

Lees Meer