glutenvrij

Moet je glutenvrij bakken voor jezelf of je familie? Of hou je van variatie op de broodplank?

Maak kennis met deze glutenvrije bio-meelsoorten voor heerlijk brood en gebak.

 

Bruin teffmeel

Teff komt uit Ethiopië en heeft een uitgesproken nootachtige smaak. De minuscule korrels worden vermalen tot volkorenmeel. Voeg teffmeel toe als smaakmaker aan een ander meel. (Biologisch gecertificeerd product NL-BIO-01).

Lekker in brood, brownies, pannenkoeken en muffins.

Bekijk hier het recept voor glutenvrij teffbrood

rozijnenbrood

Kokosmeel

Lichtzoet meel gemaakt van kokosvlees. Hou er rekening mee dat dit meel veel vocht absorbeert. Geschikt alternatief voor amandelmeel. (Biologisch gecertificeerd product NL-BIO-01).

 Heerlijk in cake, pannenkoeken, brood en kokosrotsjes

Bekijk hier het recept voor kokos-rozijnenbrood

Kikkererwtenmeel

Meel met een subtiele, nootachtige smaak. Het is sterk bindend en daardoor geschikt om ei te vervangen. Ook bruikbaar in de plaats van tarwemeel. Populair in de Indiase keuken. (Biologisch gecertificeerd product NL-BIO-01).

Voor falafel, pannenkoeken, platbrood, roti, crackers 

Bekijk hier het recept  voor wraps van kikkererwtenmeel

glutenvrij maisbrood

Maïsmeel

Vooral bekend als ingrediënt voor maïsbrood en tortilla’s. Maïsmeel kan tarwemeel helemaal of gedeeltelijk vervangen, al rijst het minder goed. (Biologisch gecertificeerd product NL-BIO-01).

Voor maïsbrood, tortilla’s, pannenkoeken, muffins, pizza

Bekijk hier het recept voor glutenvrij maïsbrood

 

Bruin rijstmeel

Gemaakt van volledig vermalen rijstkorrels. Het meel heeft een neutrale, lichtzoete smaak en geeft het deeg een zachte structuur. Ook geschikt als bindmiddel. (Biologisch gecertificeerd product NL-BIO-01).

Voor koekjes, pannenkoeken, cake, brood, muffins, pizza

Bekijk hier het recept voor appelcake van rijstmeel