Pimp je warme choco, koffie of thee




Niets zaliger dan een lange wandeling op een koude dag. De ideale afsluiter? Een warme choco of heerlijke thee om je op te warmen! Met deze tips maak je zelf de heerlijkste dampende drankjes.

Zelf warme chocomelk maken

Waarom zou je zelf chocolademelk maken? Die koop je toch gewoon in een fles of een doos? Klopt, maar qua smaak is je eigen creatie met gesmolten chocolade niet te verslaan. Met dit recept maak je de allerlekkerste warme chocomelk:

  • Breek voor een grote mok van 250 ml zo’n 40 à 50 g chocolade in stukken. Neem bijvoorbeeld een blok fondant dessertchocolade van Jacques. Of kies voor de handige smeltchocolade van Callebaut in de vorm van callets (melk of puur). 
  • Doe de chocolade in de mok.
  • Verwarm melk in een pannetje.
  • Giet de hete melk in de mok. Roer tot de chocolade gesmolten is.
  • Voeg een tikkeltje zout toe om de smaak uit te diepen.

Koffie en warme chocomelk pimpen

Geniet nog meer van je zelfgemaakte chocolademelk en versier je lekkernij met een dot zelfgeklopte slagroom. Werk daarna af met cacaopoeder, marshmallows of chocolade decoraties. Ga op dezelfde manier te werk om je verwenkoffie te maken. Je vindt in onze afdeling bakdecoratie massa’s inspiratie om je warme drankjes te pimpen. Chocoladeschilfers (puur, melk of wit), Callebaut Crispearls Salted Caramel, chocolade koffiebonen, Baking Fun suikersterren, kleurrijke suikerparels, suikerconfetti, Noble Clusties, wat je maar wil.

Warme appeldrank

Hou je van kruidige warme drankjes à la glühwein? Dan is dit recept voor warme appeldrank een absolute aanrader. Je kunt het zowel met als zonder alcohol maken. Om te starten haal je een Fruittap met troebel appelsap van Fruitsnacks in huis. Die is ook heerlijk om puur van te genieten. Zo maak je kruidige warme appeldrank:

  • Zet een kopje hibiscusthee of gemberthee.
  • Voeg 1 liter troebel appelsap, 2 kaneelstokjes, 3 steranijsjes, 5 kardemompeulen en 1 à 2 eetlepels hibiscusthee of gemberthee samen in een pan. Je kunt de thee ook vervangen door gedroogde hibiscusbloemen.
  • Warm het mengsel op, maar laat het niet koken.
  • Voeg bij het serveren eventueel wat calvados of een andere likeur toe.

Thee maken met kruidensiroop

Met de biologische en ambachtelijke kruidensiropen van De Kruiderie maak je heerlijke warme drankjes. Je kiest uit vier heerlijke smaken: lavendel, eucalyptus, citroenverbena en munt. Los 20 tot 40 ml siroop op in een kopje warm water. Eenvoudiger thee maken kan niet. Voeg eventueel nog wat verse kruiden toe als je die binnen handbereik hebt.