4 tips om nog lekkerdere wafels te bakken


Laat het wafelijzer lang genoeg voorverwarmen en doe het beslag er pas in als het ijzer heet is. Gebruik voor een lopend beslag een maatbeker of een pollepel. Een vaster beslag schep je makkelijk in het wafelijzer met twee eetlepels.

Geduld is een mooie deugd, zeker voor een wafelbakker. Open het wafelijzer niet te snel, anders trek je de wafels uit elkaar. Wacht tot er geen damp meer ontsnapt via de zijkanten van het ijzer. Dan zijn je wafels klaar.

Je wafels bewaren om er later van te smullen? Laat ze dan eerst volledig afkoelen op een rooster. Stop je wafels daarna in een goed sluitende koekjestrommel.

Hoe krijg je na het bakken je wafelijzer gemakkelijk schoon? Maak een papje van witte bloem en water. Bak daarmee je laatste wafels. Deze wafels nemen alle vuil op, maar ze zijn helaas niet eetbaar. Is je wafelijzer toch nog niet helemaal proper? Doe het dan nog eens.

 

Wafelrecepten

Zachte wafeltjes

De lekkerste recepten? Die gaan eeuwenlang mee. Geen wonder dat wafeltjes vandaag nog steeds de koffietafel sieren. Met deze traktatie verover je de harten van kinderen én volwassenen.

Lees Meer
Partywafeltjes op een stokje

Chocoladewafels op een stokje? Dat is feest! Zeker als je ze kleurrijk versiert met versieringen. Je maakt de wafeltjes voor een verjaardagsfeestje. Of … tijdens het feestje. Laat de kinderen meehelpen. Dan smaken ze extra lekker.

Lees Meer
Sinaaswafels

Hmm, die geur van versgebakken wafels! Deze variatie met een tikkeltje sinaas en een vleugje speculaas doet je nog meer watertanden. Serveer met bloemsuiker en een partje sinaasappel.

Lees Meer
Suikervrije wafels

Met onze suikervervanger bak je alles wat je hartje begeert. Zonder suiker, maar wel lekker zoet.

Lees Meer
Wafels

Feestje op komst? Laat de kinderen smullen van jouw zelfgebakken wafels. Met dit recept ben je snel van alle werk verlost. En heb je op de dag zelf weinig tijd? Maak ze dan gerust op voorhand: in een blikken doos blijven ze lang lekker.

Lees Meer
Brusselse wafels

Hoe eet jij je Brusselse wafels het liefst? Met slagroom, poedersuiker of puur? Wat je ook verkiest, met dit recept zijn ze sowieso heerlijk. En het beslag is klaar in een wip! Zo maak je in recordtijd zoveel wafels als je wilt. Ja, ook voor grote groepen!

Lees Meer
Chocowafels

Zorg je graag zelf voor een dessertje? Maar heb je tijd te kort? Probeer dan dit eenvoudige recept voor chocowafeltjes. Met de mix voor cake tover je dit toetje in minder dan twintig minuten op tafel. Tijd om te genieten!

Lees Meer
Kokoswafels

Gewone wafeltjes met een exotisch tintje, maar zonder extra moeite? Meng kokos door je beslag! Dit recept voor kokoswafeltjes combineert de volle smaak van Belgische wafels met de oosterse sfeer van kokos.

Lees Meer