Zwartewoudtaart
Om indruk te maken ben je hier aan het juiste adres: een chocoladeverrassing om van te smullen. Het kruimeldeeg zorgt voor een delicate toets en de chocolademousse en kersen maken van het geheel een perfecte smakenbalans. Waar en wanneer je ze ook serveert, je kookkunst zal niemand onberoerd laten!
Voeg toe aan receptenboekje

Zwartewoudtaart

1

Kruimeldeeg maken

Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het deeg erin.
3
Bak het kruimeldeeg 10 minuten op 180 °C. Haal de vorm uit de oven, open de springvorm en laat de kruimeldeegbodem afkoelen op een taartrooster.
4

Chocoladecake bakken

Zet de oven op 170 °C.
5
Meng de Mix voor Chocolate cake, de eieren en het water 5 minuten tot een glad beslag en schep dat in de ingevette springvorm.
6
Bak de cake 35 minuten op 170 °C. Haal de cake uit de oven, open de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
7

Taart afwerken

Laat de kersen uitlekken en leg 8 mooie exemplaren opzij voor de versiering.
8
Klop 1 zakje Mix voor Chocomousse met 200 ml koude melk 10 minuten op tot een stevige mousse.
9
Strijk een dun laagje chocomousse op de kruimeldeegbodem en schep de rest in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
10
Snij de chocoladecake overlangs in twee gelijke delen.
11
Plaats de onderhelft op de kruimeldeegbodem.
12
Beleg die met kersen en chocomousse: spuit aan de rand een ring chocomousse en leg daarbinnen een ring kersen. Ga verder met opnieuw een ring chocomousse, kersen en eindig met chocomousse in het midden. Leg de bovenhelft van de chocoladecake erop.
13
Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een dun laagje chocomousse. Versier de zijkant met chocoladeschilfers.
14
Spuit 8 toefjes chocomousse bovenop de taart en plaats er de 8 mooie kersen op.

Strijk de beide helften van de chocoladecake in met kersensiroop. Zo krijgt je gebak extra smaak en blijft het zacht.

zwartewoudtaart

Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter
Voor je chocoladecake
2 eieren
400 g AVEVE Mix voor Chocolate cake
75 ml water
Voor je chocomousse
200 ml koude melk
Voor de afwerking
350 g kersen op siroop (uitgelekt: 175g)
Bak- en kookbenodigdheden
groot mes
spuitzak met gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zwartewoudtaart

Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter
Voor je chocoladecake
2 eieren
400 g AVEVE Mix voor Chocolate cake
75 ml water
Voor je chocomousse
200 ml koude melk
Voor de afwerking
350 g kersen op siroop (uitgelekt: 175g)
Bak- en kookbenodigdheden
groot mes
spuitzak met gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het deeg erin.
3
Bak het kruimeldeeg 10 minuten op 180 °C. Haal de vorm uit de oven, open de springvorm en laat de kruimeldeegbodem afkoelen op een taartrooster.
4

Chocoladecake bakken

Zet de oven op 170 °C.
5
Meng de Mix voor Chocolate cake, de eieren en het water 5 minuten tot een glad beslag en schep dat in de ingevette springvorm.
6
Bak de cake 35 minuten op 170 °C. Haal de cake uit de oven, open de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
7

Taart afwerken

Laat de kersen uitlekken en leg 8 mooie exemplaren opzij voor de versiering.
8
Klop 1 zakje Mix voor Chocomousse met 200 ml koude melk 10 minuten op tot een stevige mousse.
9
Strijk een dun laagje chocomousse op de kruimeldeegbodem en schep de rest in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
10
Snij de chocoladecake overlangs in twee gelijke delen.
11
Plaats de onderhelft op de kruimeldeegbodem.
12
Beleg die met kersen en chocomousse: spuit aan de rand een ring chocomousse en leg daarbinnen een ring kersen. Ga verder met opnieuw een ring chocomousse, kersen en eindig met chocomousse in het midden. Leg de bovenhelft van de chocoladecake erop.
13
Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een dun laagje chocomousse. Versier de zijkant met chocoladeschilfers.
14
Spuit 8 toefjes chocomousse bovenop de taart en plaats er de 8 mooie kersen op.

Strijk de beide helften van de chocoladecake in met kersensiroop. Zo krijgt je gebak extra smaak en blijft het zacht.


Wat zeggen anderen