Zwarte Woud-rolbiscuit
Chocoladebiscuit, kersen, slagroom: ziedaar de succesingrediënten van de wereldberoemde Zwarte Woud-taart. In de vorm van een rolbiscuit maak je er een compacte versie van. Vergeet niet rijkelijk te bestrooien met chocolade.
Voeg toe aan receptenboekje

Zwarte Woud-rolbiscuit

1

Maak het biscuitbeslag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Voeg de mix, het cacaopoeder, het water en de eieren samen in de keukenrobot. Klop het geheel 10 minuten op de hoogste stand op.
2

Strijk het beslag uit

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk daarop het beslag uit.
3

Bak de biscuit

Bak de biscuit 5 minuten op 220 °C.
4

Laat afkoelen op een doek

Kiep de biscuit na het bakken onmiddellijk om op een vochtige keukenhanddoek. Rol hem meteen op en laat zo afkoelen.
5

Klop de slagroom op

Voeg de slagroom en de suiker samen. Klop stevig op.
6

Vul de biscuit

Rol de afgekoelde biscuit af. Bestrijk met een laagje kersenvulling en daarna met slagroom. Rol de biscuit op. Bestrijk de volledige rolbiscuit met slagroom.
7

Werk af met chocolade

Bestrooi de rolbiscuit met chocoladeschilfers. Versier eventueel nog met toefjes slagroom en een paar kersen.

Voor de biscuit
150 g Aveve Mix voor biscuit
4 g cacaopoeder
2 eieren
15 ml water
bakplaat
bakpapier
Voor de vulling en de decoratie
500 ml slagroom
4 eetlepels suiker
Dibro Taartvulling kersen
Cake 'n Party Chocoladeschilfers melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de biscuit
150 g Aveve Mix voor biscuit
4 g cacaopoeder
2 eieren
15 ml water
bakplaat
bakpapier
Voor de vulling en de decoratie
500 ml slagroom
4 eetlepels suiker
Dibro Taartvulling kersen
Cake 'n Party Chocoladeschilfers melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het biscuitbeslag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Voeg de mix, het cacaopoeder, het water en de eieren samen in de keukenrobot. Klop het geheel 10 minuten op de hoogste stand op.
2

Strijk het beslag uit

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk daarop het beslag uit.
3

Bak de biscuit

Bak de biscuit 5 minuten op 220 °C.
4

Laat afkoelen op een doek

Kiep de biscuit na het bakken onmiddellijk om op een vochtige keukenhanddoek. Rol hem meteen op en laat zo afkoelen.
5

Klop de slagroom op

Voeg de slagroom en de suiker samen. Klop stevig op.
6

Vul de biscuit

Rol de afgekoelde biscuit af. Bestrijk met een laagje kersenvulling en daarna met slagroom. Rol de biscuit op. Bestrijk de volledige rolbiscuit met slagroom.
7

Werk af met chocolade

Bestrooi de rolbiscuit met chocoladeschilfers. Versier eventueel nog met toefjes slagroom en een paar kersen.

Wat zeggen anderen