Zuiders gevulde zomerbroodjes
Geniet met deze lekkere zuiders gevulde zomerbroodjes. Druilerige dag of niet, je waant je zo op vakantie in een zuiders land.
Voeg toe aan receptenboekje

Zuiders gevulde zomerbroodjes

1

Kneed het deeg

Meet de All-in-mix en het water precies af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vorm drie broodjes

Druk het deeg plat en verdeel het in drie delen van ongeveer 250 g. Maak ze bolvormig. Druk de bolletjes plat en rol ze op. Vorm langwerpige broodjes die in de bakvormen passen. Vet de vormen in en leg de deegstukjes erin.

4

Laat rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 à 50 minuten rijzen, tot hun volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 220 °C.
5

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 220 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
6

Maak de vulling klaar

Meng de olijfolie met de knoflook. Snijd de aubergine en de courgette in lange, dunne plakken. Bestrooi ze met peper en zout en strijk ze in met de knoflookolie. Leg de plakken in een ovenschaal of op een met bakpapier belegde bakplaat. Grill de plakken 3 à 4 minuten. Keer ze om en laat ze nog 3 à 4 minuten grillen. Snijd de mozzarella in plakjes. Verwijder de steeltjes van basilicum en waterkers.
7

Vul de broodjes

Snijd een deksel van ongeveer 3 cm aan een kant los en klap de broodjes open. Haal het broodkruim eruit. Bestrijk de binnenkant met een dun laagje pesto, ook het deksel. Bedek de bodem met een laagje waterkers. Leg daar een laagje aubergine op. Bedek met basilicumblaadjes, dan gedroogde tomaten en daarop mozzarella. Leg vervolgens een laagje courgette en eindig met waterkers. Klap de broodjes dicht. Druk ze stevig aan en verpak ze strak in aluminiumfolie. Leg ze minstens 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
8

Tip

Bereid de broodjes een dag van tevoren en laat ze een volledige nacht in de koelkast liggen.

zuiders

Voor 3 gevulde broodjes van 25 cm
Voor het deeg
280 ml water
Voor de vulling
1 kleine aubergine
1 potje zongedroogde tomaten op olie (90 g)
10 takjes basilicum
100 ml olijfolie
1/2 courgette
1/2 potje rode of groene pesto
150 g mozzarella
2 bosjes waterkers (150 g)
2 teentjes knoflook, geperst
peper en zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zuiders

Voor 3 gevulde broodjes van 25 cm
Voor het deeg
280 ml water
Voor de vulling
1 kleine aubergine
1 potje zongedroogde tomaten op olie (90 g)
10 takjes basilicum
100 ml olijfolie
1/2 courgette
1/2 potje rode of groene pesto
150 g mozzarella
2 bosjes waterkers (150 g)
2 teentjes knoflook, geperst
peper en zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meet de All-in-mix en het water precies af. Voeg ze samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vorm drie broodjes

Druk het deeg plat en verdeel het in drie delen van ongeveer 250 g. Maak ze bolvormig. Druk de bolletjes plat en rol ze op. Vorm langwerpige broodjes die in de bakvormen passen. Vet de vormen in en leg de deegstukjes erin.

4

Laat rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 à 50 minuten rijzen, tot hun volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 220 °C.
5

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 220 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
6

Maak de vulling klaar

Meng de olijfolie met de knoflook. Snijd de aubergine en de courgette in lange, dunne plakken. Bestrooi ze met peper en zout en strijk ze in met de knoflookolie. Leg de plakken in een ovenschaal of op een met bakpapier belegde bakplaat. Grill de plakken 3 à 4 minuten. Keer ze om en laat ze nog 3 à 4 minuten grillen. Snijd de mozzarella in plakjes. Verwijder de steeltjes van basilicum en waterkers.
7

Vul de broodjes

Snijd een deksel van ongeveer 3 cm aan een kant los en klap de broodjes open. Haal het broodkruim eruit. Bestrijk de binnenkant met een dun laagje pesto, ook het deksel. Bedek de bodem met een laagje waterkers. Leg daar een laagje aubergine op. Bedek met basilicumblaadjes, dan gedroogde tomaten en daarop mozzarella. Leg vervolgens een laagje courgette en eindig met waterkers. Klap de broodjes dicht. Druk ze stevig aan en verpak ze strak in aluminiumfolie. Leg ze minstens 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
8

Tip

Bereid de broodjes een dag van tevoren en laat ze een volledige nacht in de koelkast liggen.


Reacties van anderen