Gebruik Crisco zodat de suikerpasta niet aan de tafel of deegrol blijft plakken
Zeemeerminnentaart
Deze keer geen kers op de taart, maar de staart van een zeemeermin! Een prachtige verrassing voor elk kinderfeestje.
Voeg toe aan receptenboekje

Zeemeerminnentaart

1

De staart van de zeemeermin maken

Kneed tylo powder door een stuk babyblauwe suikerpasta. (Dit zorgt ervoor dat de suikerpasta hard wordt en de staart mooi rechtop blijft staan.) Rol de suikerpasta dun uit en snijd 2 identieke staarten uit.
2

Staart laten uitharden

Leg twee satéstokjes op de ene staart en plak de tweede erbovenop met eetbare lijm. Zo kun je de staart later in de taart prikken. Laat de staart enkele uren uitharden.
3

Sponge cake maken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg de ingrediënten voor de sponge cake samen. Mix het geheel 10 minuten op de hoogste stand. Bak de sponge cake 10 minuten op 150 °C en aansluitend 20 à 25 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.
4

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast
5

Crème au beurre maken

Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Verdeel de crème in 2 porties. Voeg aan de ene portie blauwe kleurstof toe.
6

Taart samenstellen

Snijd de sponge cake doormidden. Spuit op de rand van de onderhelft een dijkje van crème au beurre. Zo vermijd je dat de suikerpasta in contact komt met confituur of banketbakkersroom en gaat smelten. Breng binnen de rand van crème au beurre een laagje bosbessenconfituur aan en daarop een laagje banketbakkersroom.
7

Bovenhelft

Leg de bovenhelft erop en druk lichtjes aan. Bestrijk zijkant en bovenkant van de taart met een dun en strak laagje witte crème au beurre. Laat de taart 15 minuten opstijven in de koelkast.Leg de bovenhelft erop en druk lichtjes aan. Bestrijk zijkant en bovenkant van de taart met een dun en strak laagje witte crème au beurre. Laat de taart 15 minuten opstijven in de koelkast.
8

Bekleding

Rol de witte suikerpasta uit tot een dunne, ronde plak. Bekleed daarmee de taart.


9

Rondjes

Steek rondjes gekleurde suikerpasta uit en lijm ze tegen de zijkant van de taart.
10

Golven

Spuit golven van blauwe crème au beurre op je taart.
11

Suikerparels

Strooi witte suikerparels op de golven. Steek de staart in het midden van de golven.

Voor de sponge cake
4 eieren
25 ml water
Voor de vulling
50 g mix voor banketbakkersroom
165 ml melk
Voor de crème au beurre
100 g suiker
250 g boter (kamertemperatuur)
250 ml water (kamertemperatuur)
Voor decoratie
suikerpasta in andere kleuren (babyblauw, babyroze, violetpaars,...
Eetbare lijm
Satéstokjes
Suikerparels wit
Tylo powder
Bak- en kookbenodigdheden
Spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de sponge cake
4 eieren
25 ml water
Voor de vulling
50 g mix voor banketbakkersroom
165 ml melk
Voor de crème au beurre
100 g suiker
250 g boter (kamertemperatuur)
250 ml water (kamertemperatuur)
Voor decoratie
suikerpasta in andere kleuren (babyblauw, babyroze, violetpaars,...
Eetbare lijm
Satéstokjes
Suikerparels wit
Tylo powder
Bak- en kookbenodigdheden
Spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

De staart van de zeemeermin maken

Kneed tylo powder door een stuk babyblauwe suikerpasta. (Dit zorgt ervoor dat de suikerpasta hard wordt en de staart mooi rechtop blijft staan.) Rol de suikerpasta dun uit en snijd 2 identieke staarten uit.
2

Staart laten uitharden

Leg twee satéstokjes op de ene staart en plak de tweede erbovenop met eetbare lijm. Zo kun je de staart later in de taart prikken. Laat de staart enkele uren uitharden.
3

Sponge cake maken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg de ingrediënten voor de sponge cake samen. Mix het geheel 10 minuten op de hoogste stand. Bak de sponge cake 10 minuten op 150 °C en aansluitend 20 à 25 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.
4

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen en roer tot een gladde room. Laat opstijven in de koelkast
5

Crème au beurre maken

Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Verdeel de crème in 2 porties. Voeg aan de ene portie blauwe kleurstof toe.
6

Taart samenstellen

Snijd de sponge cake doormidden. Spuit op de rand van de onderhelft een dijkje van crème au beurre. Zo vermijd je dat de suikerpasta in contact komt met confituur of banketbakkersroom en gaat smelten. Breng binnen de rand van crème au beurre een laagje bosbessenconfituur aan en daarop een laagje banketbakkersroom.
7

Bovenhelft

Leg de bovenhelft erop en druk lichtjes aan. Bestrijk zijkant en bovenkant van de taart met een dun en strak laagje witte crème au beurre. Laat de taart 15 minuten opstijven in de koelkast.Leg de bovenhelft erop en druk lichtjes aan. Bestrijk zijkant en bovenkant van de taart met een dun en strak laagje witte crème au beurre. Laat de taart 15 minuten opstijven in de koelkast.
8

Bekleding

Rol de witte suikerpasta uit tot een dunne, ronde plak. Bekleed daarmee de taart.


9

Rondjes

Steek rondjes gekleurde suikerpasta uit en lijm ze tegen de zijkant van de taart.
10

Golven

Spuit golven van blauwe crème au beurre op je taart.
11

Suikerparels

Strooi witte suikerparels op de golven. Steek de staart in het midden van de golven.

Reacties van anderen