Zachte Speculaaskoeken
Serveer deze zachte speculaaskoeken bij een heerlijke kop koffie. Met een handvol amandelschilfers in het deeg geef je ze nog een extra fijne toets mee.
Voeg toe aan receptenboekje

Zachte Speculaaskoeken

1

Deeg maken

Kneed de mix, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Meng op het einde de amandelschilfers door het deeg.
Zachte Speculaaskoeken
2
Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Koeken vormen

Weeg stukjes af van 50 g. Rol er cilinders van 10 cm. Druk deze cilinder in de geschaafde amandelen en plaats je koeken op een bakplaat. Laat voldoende ruimte vrij, want je koeken gaan nog een beetje uitzetten.
Zachte Speculaaskoeken
4
20 min bakken op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.
Zachte Speculaaskoeken

Bewaar je speculaaskoeken in een doos en leg er een sneetje brood bij. Dan blijven je koeken lekker zacht.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Kneed de mix, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Meng op het einde de amandelschilfers door het deeg.
Zachte Speculaaskoeken
2
Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Koeken vormen

Weeg stukjes af van 50 g. Rol er cilinders van 10 cm. Druk deze cilinder in de geschaafde amandelen en plaats je koeken op een bakplaat. Laat voldoende ruimte vrij, want je koeken gaan nog een beetje uitzetten.
Zachte Speculaaskoeken
4
20 min bakken op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.
Zachte Speculaaskoeken

Bewaar je speculaaskoeken in een doos en leg er een sneetje brood bij. Dan blijven je koeken lekker zacht.


Reacties van anderen