Zachte haverzemelenbroodjes
Ze zijn vezelrijk en toch smaken ze als heerlijk zachte sandwiches. Bak deze kinderproof haverzemelenbroodjes voor je ontbijt, voor bij de soep of voor je gezonde lunch.
Voeg toe aan receptenboekje

Zachte haverzemelenbroodjes

1

Meng melk, gist en suiker

Verwarm de melk in een pannetje. Voeg gist en suiker toe en roer tot alles opgelost is.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix, de boter, het zout en het lauwe melkmengsel samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Maak er een mooi bolletje van.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 12 broodjes

Verdeel het deeg in stukjes van zo’n 60 g. Vorm 6 bolletjes en 6 puntbroodjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg alle deegstukjes erop met minstens 2 cm tussenruimte.
5

Strijk in met ei

Klop een ei los met wat melk en voeg wat zout toe. Strijk de broodjes in met het eimengsel.
6

Laat rijzen

Dek de deegstukjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 7 à 9 minuten op 220 °C.
Zachte haverzemelenbroodjes

Voor 12 stuks
Voor het deeg
265 ml melk
10 g boter
3 g zout
Verder
Scheutje melk
snufje zout
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Zachte haverzemelenbroodjes

Voor 12 stuks
Voor het deeg
265 ml melk
10 g boter
3 g zout
Verder
Scheutje melk
snufje zout
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng melk, gist en suiker

Verwarm de melk in een pannetje. Voeg gist en suiker toe en roer tot alles opgelost is.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix, de boter, het zout en het lauwe melkmengsel samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Maak er een mooi bolletje van.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 12 broodjes

Verdeel het deeg in stukjes van zo’n 60 g. Vorm 6 bolletjes en 6 puntbroodjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg alle deegstukjes erop met minstens 2 cm tussenruimte.
5

Strijk in met ei

Klop een ei los met wat melk en voeg wat zout toe. Strijk de broodjes in met het eimengsel.
6

Laat rijzen

Dek de deegstukjes af en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 7 à 9 minuten op 220 °C.

Wat zeggen anderen