Een zelfgemaakt worstenbroodje smaakt zoveel beter dan de opgewarmde hap die je elders voorgeschoteld krijgt. Met deze krans met dipsaus oogst je niets dan lof. Ideaal bij het aperitief.
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Rol het deeg uit
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo lang als drie worsten en 1/3 van een worst (ca. 60 x 40 cm). Snijd de deegplak in de lengte in drie gelijke stukken.
4
Wikkel de worsten in het deeg
Leg op elk deegstuk in de lengte drie worsten en ⅓ van een worst. Rol elke plak op.
5
Snijd in stukjes
Snijd de drie rollen in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed.
6
Stel de krans samen
Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden een kommetje van ongeveer 8 cm doorsnede. Schik de deegstukjes daarrond als een krans. Neem het kommetje weg.
7
Werk de krans af
Strijk de krans in met ei. Bestrooi met sesamzaad en geraspte kaas.
8
Laat rijzen
Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9
Bak de krans
Bak de worstenbroodkrans 20 minuten op 200 °C.
Tip
Serveer met een pittige chilisaus en knapperige rucola.
Voor het deeg
500 g Aveve All-in sesamzaad
4 g Bruggeman Droge gist
280 ml water
Verder
bakplaat
bakpapier
10 frankfurters of knakworsten
50 g geraspte kaas
20 g All Nuts Sesamzaad
1 losgeklopt ei
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Rol het deeg uit
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo lang als drie worsten en 1/3 van een worst (ca. 60 x 40 cm). Snijd de deegplak in de lengte in drie gelijke stukken.
4
Wikkel de worsten in het deeg
Leg op elk deegstuk in de lengte drie worsten en ⅓ van een worst. Rol elke plak op.
5
Snijd in stukjes
Snijd de drie rollen in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed.
6
Stel de krans samen
Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden een kommetje van ongeveer 8 cm doorsnede. Schik de deegstukjes daarrond als een krans. Neem het kommetje weg.
7
Werk de krans af
Strijk de krans in met ei. Bestrooi met sesamzaad en geraspte kaas.
8
Laat rijzen
Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9
Bak de krans
Bak de worstenbroodkrans 20 minuten op 200 °C.
Tip
Serveer met een pittige chilisaus en knapperige rucola.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]