Serveer met een pittige chilisaus en knapperige rucola.
Worstenbroodkrans
Een zelfgemaakt worstenbroodje smaakt zoveel beter dan de opgewarmde hap die je elders voorgeschoteld krijgt. Met deze krans met dipsaus oogst je niets dan lof. Ideaal bij het aperitief.
Voeg toe aan receptenboekje

Worstenbroodkrans

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo lang als drie worsten en 1/3 van een worst (ca. 60 x 40 cm). Snijd de deegplak in de lengte in drie gelijke stukken.
4

Wikkel de worsten in het deeg

Leg op elk deegstuk in de lengte drie worsten en ⅓ van een worst. Rol elke plak op.
5

Snijd in stukjes

Snijd de drie rollen in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed.
6

Stel de krans samen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden een kommetje van ongeveer 8 cm doorsnede. Schik de deegstukjes daarrond als een krans. Neem het kommetje weg.
7

Werk de krans af

Strijk de krans in met ei. Bestrooi met sesamzaad en geraspte kaas.
8

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak de krans

Bak de worstenbroodkrans 20 minuten op 200 °C.

Tip

Serveer met een pittige chilisaus en knapperige rucola.


Voor het deeg
500 g Aveve All-in sesamzaad
4 g Bruggeman Droge gist
280 ml water
Verder
bakplaat
bakpapier
10 frankfurters of knakworsten
50 g geraspte kaas
20 g All Nuts Sesamzaad
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve All-in sesamzaad
4 g Bruggeman Droge gist
280 ml water
Verder
bakplaat
bakpapier
10 frankfurters of knakworsten
50 g geraspte kaas
20 g All Nuts Sesamzaad
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo lang als drie worsten en 1/3 van een worst (ca. 60 x 40 cm). Snijd de deegplak in de lengte in drie gelijke stukken.
4

Wikkel de worsten in het deeg

Leg op elk deegstuk in de lengte drie worsten en ⅓ van een worst. Rol elke plak op.
5

Snijd in stukjes

Snijd de drie rollen in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed.
6

Stel de krans samen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden een kommetje van ongeveer 8 cm doorsnede. Schik de deegstukjes daarrond als een krans. Neem het kommetje weg.
7

Werk de krans af

Strijk de krans in met ei. Bestrooi met sesamzaad en geraspte kaas.
8

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak de krans

Bak de worstenbroodkrans 20 minuten op 200 °C.

Tip

Serveer met een pittige chilisaus en knapperige rucola.


Wat zeggen anderen