Bestrijk de broodjes direct na het bakken met gesmolten boter.
Worstenbroodjes
Het lekkerste worstenbroodje? Dat maak je niet met bladerdeeg, maar met een luchtig en zacht gistdeeg. Zoals in dit recept. Bestrooi ze voor de finishing touch met knapperige sesamzaadjes.
Voeg toe aan receptenboekje

Worstenbroodjes

1

Meng melk, honing en gist

Doe de melk, honing en gist in een kommetje. Meng goed en laat 10 minuten staan.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en giet als laatste het gistmengsel erbij. Kneed het deeg 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol het deeg uit

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo breed als de lengte van twee hotdogworstjes.
5

Verdeel in 4 stroken

Snijd de rechthoek in de breedte in vier gelijke stroken. Maak in elke strook evenwijdige insnijdingen met een pizzasnijder, maar laat de randen intact.
6

Maak worstenbroodjes

Bestrijk één lange boord van elke plak met mosterd en ketchup. Leg daarop twee worstjes achter elkaar. Rol het deeg op. Snijd de rol doormidden tussen de twee worstjes. Bestrijk de uiteinden met een beetje water en druk ze goed dicht. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
7

Versier met sesamzaad

Bestrijk de broodjes volledig met ei. Strooi er sesamzaad over.
8

Laat rijzen

Laat de broodjes 20 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de worstenbroodjes 15 à 18 minuten op 220 °C.

Bestrijk de broodjes direct na het bakken met gesmolten boter.

Vervang het sesamzaad door maanzaad of geraspte kaas.


Voor 8 broodjes
Voor het deeg
225 ml lauwwarme melk
15 g honing
20 g hoeveboter
1 eetlepel Griekse yoghurt
5 g zout
Voor de vulling
8 hotdogworstjes
mosterd
ketchup
Verder
pizzasnijder
1 ei, losgeklopt
bakkwast
bakplaat + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 broodjes
Voor het deeg
225 ml lauwwarme melk
15 g honing
20 g hoeveboter
1 eetlepel Griekse yoghurt
5 g zout
Voor de vulling
8 hotdogworstjes
mosterd
ketchup
Verder
pizzasnijder
1 ei, losgeklopt
bakkwast
bakplaat + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng melk, honing en gist

Doe de melk, honing en gist in een kommetje. Meng goed en laat 10 minuten staan.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en giet als laatste het gistmengsel erbij. Kneed het deeg 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol het deeg uit

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo breed als de lengte van twee hotdogworstjes.
5

Verdeel in 4 stroken

Snijd de rechthoek in de breedte in vier gelijke stroken. Maak in elke strook evenwijdige insnijdingen met een pizzasnijder, maar laat de randen intact.
6

Maak worstenbroodjes

Bestrijk één lange boord van elke plak met mosterd en ketchup. Leg daarop twee worstjes achter elkaar. Rol het deeg op. Snijd de rol doormidden tussen de twee worstjes. Bestrijk de uiteinden met een beetje water en druk ze goed dicht. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
7

Versier met sesamzaad

Bestrijk de broodjes volledig met ei. Strooi er sesamzaad over.
8

Laat rijzen

Laat de broodjes 20 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de worstenbroodjes 15 à 18 minuten op 220 °C.

Bestrijk de broodjes direct na het bakken met gesmolten boter.

Vervang het sesamzaad door maanzaad of geraspte kaas.


Wat zeggen anderen