Toch liever traditionele speculaas? Die maak je makkelijk met Aveve mix voor speculaas.
Witte speculaas
Geen fan van de typische kaneelsmaak van speculaas? Bak dan deze witte speculaaskoeken. Helemaal anders, minstens even lekker. Je moet ze wel zelf in je schoen leggen.
Voeg toe aan receptenboekje

Witte speculaas

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen in een kom. Kneed met de hand tot een deegbal. Laat een half uur rusten in de koelkast.
2

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol een stukje deeg uit zo groot als een speculaasplank.
3

Vorm de koeken

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif de speculaasvorm lichtjes met bloem. Leg het uitgerolde deeg in de vorm en druk aan. Snijd het overtollige deeg weg met een scherp mes. Draai de speculaasvorm met een flinke tik om, zodat de koek loskomt uit de vorm. Leg de koek op de bakplaat. Maak zo alle koeken.
4

Bak de speculaas

Bak de koeken 12 à 15 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op de plaat.
5

Versier met witte chocolade

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de achterkant van de koeken met chocolade.

Hou je van zachte speculaas? Verdeel het deeg in bolletjes, druk ze een beetje plat en bak ze 10 minuten op 200 °C. 

Toch liever traditionele speculaas? Die maak je makkelijk met Aveve mix voor speculaas.


Voor 7 à 8 koeken
Voor het deeg
100 g zachte boter
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
30 g ei, losgeklopt
geraspte schil van 1 citroen
geraspte schil van ½ sinaasappel
2,5 g natriumbicarbonaat (½ tl)
2 g gember 1 tl
1 g nootmuskaat (½ tl)
0,5 g komijn (¼ tl)
Verder
bakplaat + bakpapier
houten speculaasplankjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 7 à 8 koeken
Voor het deeg
100 g zachte boter
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
30 g ei, losgeklopt
geraspte schil van 1 citroen
geraspte schil van ½ sinaasappel
2,5 g natriumbicarbonaat (½ tl)
2 g gember 1 tl
1 g nootmuskaat (½ tl)
0,5 g komijn (¼ tl)
Verder
bakplaat + bakpapier
houten speculaasplankjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen in een kom. Kneed met de hand tot een deegbal. Laat een half uur rusten in de koelkast.
2

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol een stukje deeg uit zo groot als een speculaasplank.
3

Vorm de koeken

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif de speculaasvorm lichtjes met bloem. Leg het uitgerolde deeg in de vorm en druk aan. Snijd het overtollige deeg weg met een scherp mes. Draai de speculaasvorm met een flinke tik om, zodat de koek loskomt uit de vorm. Leg de koek op de bakplaat. Maak zo alle koeken.
4

Bak de speculaas

Bak de koeken 12 à 15 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op de plaat.
5

Versier met witte chocolade

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de achterkant van de koeken met chocolade.

Hou je van zachte speculaas? Verdeel het deeg in bolletjes, druk ze een beetje plat en bak ze 10 minuten op 200 °C. 

Toch liever traditionele speculaas? Die maak je makkelijk met Aveve mix voor speculaas.


Wat zeggen anderen