Wentelteefjes van rozijnenbrood
Met een beetje creativiteit wordt zelfs een eenvoudig wentelteefje een godenmaal. Gebruik zelfgebakken rozijnenbrood voor de boterhammen, doop ze in je eimengsel en bak je wentelteefjes goudbruin in de pan. Werk af met geitenkaas en honing. Je bord is in een oogwenk leeg!
Voeg toe aan receptenboekje

Wentelteefjes van rozijnenbrood

1

Rozijnenbrood maken

Giet een beetje water over de rozijnen, en laat ze uitlekken. 
2
Meet alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af, en doe ze in de kuip van de broodmachine. Opgelet: de rozijnen doe je er pas later bij. Start het programma voor rozijnenbrood. 
3
Haal het brood na het eindsignaal uit de kuip. laat het afkoelen op een rooster. 
4

Wentelteefjes maken

Klop het ei, de melk, de vanillesuiker en de suiker tot een glad mengsel. 

5

Snij het afgekoelde rozijnenbrood in sneetjes. Doop elke boterham met beide zijden in het eimengsel. 

6

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak nu de wentelteefjes aan twee zijden op een middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

7

Serveer de warme wentelteefjes met geitenkaas en honing. 

Heb je een broodmachine zonder noten-rozijnenstrooier? Wacht dan op het geluidssignaal, en voeg daarna de rozijnen toe.
Heeft je broodmachine wél een noten-rozijnenstrooier? Doe de rozijnen dan in het bakje vóór je het programma start. Als je bakje te klein is, doe je iets minder rozijnen in het brood. 

Wentelteefjes met rozijnenbrood

Voor je rozijnenbrood
360 ml water
Voor je wentelteefjes
1 ei
200 ml melk
Klontje boter
Voor je afwerking
Geitenkaas
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Wentelteefjes met rozijnenbrood

Voor je rozijnenbrood
360 ml water
Voor je wentelteefjes
1 ei
200 ml melk
Klontje boter
Voor je afwerking
Geitenkaas
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Rozijnenbrood maken

Giet een beetje water over de rozijnen, en laat ze uitlekken. 
2
Meet alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af, en doe ze in de kuip van de broodmachine. Opgelet: de rozijnen doe je er pas later bij. Start het programma voor rozijnenbrood. 
3
Haal het brood na het eindsignaal uit de kuip. laat het afkoelen op een rooster. 
4

Wentelteefjes maken

Klop het ei, de melk, de vanillesuiker en de suiker tot een glad mengsel. 

5

Snij het afgekoelde rozijnenbrood in sneetjes. Doop elke boterham met beide zijden in het eimengsel. 

6

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak nu de wentelteefjes aan twee zijden op een middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

7

Serveer de warme wentelteefjes met geitenkaas en honing. 

Heb je een broodmachine zonder noten-rozijnenstrooier? Wacht dan op het geluidssignaal, en voeg daarna de rozijnen toe.
Heeft je broodmachine wél een noten-rozijnenstrooier? Doe de rozijnen dan in het bakje vóór je het programma start. Als je bakje te klein is, doe je iets minder rozijnen in het brood. 


Wat zeggen anderen