Volkorenspelt-pitabroodjes met Griekse salade
Gezonde pitabroodjes? Hier zijn ze. Gemaakt met volkorenspeltmeel, barstensvol smaak. Kies als vulling voor krokant gebakken kippenreepjes, kraakverse groenten en Griekse tzatziki.
Voeg toe aan receptenboekje

Volkorenspelt-pitabroodjes met Griekse salade

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak bolletjes

Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken. Maak er mooie bolletjes van.
4

Laat rusten

Dek de bolletjes af en laat ze 10 minuten rusten.
5

Druk de bolletjes plat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem op het werkblad. Druk de bolletjes plat in de bloem. Leg ze op de bakplaat.
6

Laat rijzen

Dek opnieuw af en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 10 minuten op 230 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
8

Bak de kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in olijfolie. Kruid met peper en zout.
9

Vul de broodjes

Snijd de broodjes open en vul ze met sla, kerstomaten, olijven, komkommer, rode ui en tzatziki. Voeg als laatste de stukjes kip toe.

Tip

Bestrijk de broodjes vóór het bakken met olijfolie en bestrooi ze met sesamzaad of gedroogde Griekse kruiden.


Recept voor 5 broodjes
Voor het deeg
250 g Aveve Bio Volkoren speltmeel
6 g Bruggeman Droge gist
140 ml water
10 ml olijfolie
snufje zout
Voor de Griekse salade
knapperige sla
kerstomaten, gehalveerd
zwarte olijven, gehalveerd
komkommer, in schijfjes
1 rode ui, in halve ringen
275 g tzatziki
275 g kipfilet
olijfolie
peper en zout
Verder
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 5 broodjes
Voor het deeg
250 g Aveve Bio Volkoren speltmeel
6 g Bruggeman Droge gist
140 ml water
10 ml olijfolie
snufje zout
Voor de Griekse salade
knapperige sla
kerstomaten, gehalveerd
zwarte olijven, gehalveerd
komkommer, in schijfjes
1 rode ui, in halve ringen
275 g tzatziki
275 g kipfilet
olijfolie
peper en zout
Verder
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak bolletjes

Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken. Maak er mooie bolletjes van.
4

Laat rusten

Dek de bolletjes af en laat ze 10 minuten rusten.
5

Druk de bolletjes plat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem op het werkblad. Druk de bolletjes plat in de bloem. Leg ze op de bakplaat.
6

Laat rijzen

Dek opnieuw af en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 10 minuten op 230 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
8

Bak de kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze in olijfolie. Kruid met peper en zout.
9

Vul de broodjes

Snijd de broodjes open en vul ze met sla, kerstomaten, olijven, komkommer, rode ui en tzatziki. Voeg als laatste de stukjes kip toe.

Tip

Bestrijk de broodjes vóór het bakken met olijfolie en bestrooi ze met sesamzaad of gedroogde Griekse kruiden.


Wat zeggen anderen