NL
-
FR
Contacteer ons
Magazines
Wedstrijden
FAQ
Aanmelden My AVEVE
#Toggle navigation#
home
home
tuin
tuin
tuin
gazon
moestuin
fruittuin
kruidentuin
sierplanten
kamerplanten
terrasplanten
tuinmeubelen en terras
barbecue
ongewenste bezoekers
tuinbewoners
SOS Garden
Tuinkalender
producten
dier
dier
dier
hond
kat
kip
paard
schaap
siervogel
konijn
andere dieren
producten
Meest gestelde vragen
thuisbakken
thuisbakken
thuisbakken
Zelf brood bakken
Brood Bakken
recepten
producten
meest gestelde vragen
andere
andere
andere
brandstoffen
producten
producten
producten
producten
tuin
Barbecues
Bewatering
Meststoffen
Ongediertebestrijding
Ongewenste bezoekers
Onkruid en mos
Planten voor binnenshuis
Planten voor moestuin
Planten voor siertuin
Plantenbescherming
Potgrond en bodembedekkers
Potterie
Serres en kweekbakken
Snoeigereedschap
Tuinafbakening
Tuinbewoners
Tuingereedschap
Tuinhuizen en opbergers
Tuinmachines
Tuinmeubilair
Diversen
dier
Hond
Kat
Kip
Konijn
Paard
Schaap
Siervogel
duif
weide afrastering
andere dieren
thuisbakken
Bakingrediënten
Bio
Brood
Diepvries
Gebak en dessert
Glutenvrij
Keukenbenodigdheden
Landelijk lekkers
andere
Brandstoffen
Onderhoud en reiniging
promo
promo
promo
Lege potjes actie
actie paardendekens
huidige promoties
workshops
workshops
winkels
winkels
click & collect
click & collect
gazon
moestuin
fruittuin
kruidentuin
sierplanten
kamerplanten
terrasplanten
tuinmeubelen en terras
barbecue
ongewenste bezoekers
tuinbewoners
SOS Garden
Tuinkalender
producten
hond
kat
kip
paard
schaap
siervogel
konijn
andere dieren
producten
Meest gestelde vragen
Zelf brood bakken
Brood Bakken
recepten
producten
meest gestelde vragen
brandstoffen
producten
tuin
barbecues
bewatering
meststoffen
ongediertebestrijding
ongewenste bezoekers
onkruid en mos
planten voor binnenshuis
planten voor moestuin
planten voor siertuin
plantenbescherming
potgrond en bodembedekkers
potterie
serres en kweekbakken
snoeigereedschap
tuinafbakening
tuinbewoners
tuingereedschap
tuinhuizen en opbergers
tuinmachines
tuinmeubilair
diversen
dier
hond
kat
kip
konijn
paard
schaap
siervogel
duif
weide afrastering
andere dieren
thuisbakken
bakingrediënten
bio
brood
diepvries
gebak en dessert
glutenvrij
keukenbenodigdheden
landelijk lekkers
andere
brandstoffen
onderhoud en reiniging
Lege potjes actie
actie paardendekens
huidige promoties
Volkoren-rozijnenbolletjes
Geef score
Geef score
Je score
Fout score
Trakteer jezelf op een portie gezonde vezels met deze volkorenbroodjes. Een handvol rozijnen geeft je broodjes een zoete toets en maakt ze ook populair bij je kroost. Voor een energierijke start van je dag.
Recept is reeds toegevoegd aan je receptenboekje
Voeg toe aan receptenboekje
moeilijkheidsgraad
Score
Duur
Reacties
Volkoren-rozijnenbolletjes
Stap
1
Laat de rozijnen weken
Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
Stap
2
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
Stap
3
Voeg de rozijnen toe
Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.
Stap
4
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap
5
Maak bolletjes
Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.
Stap
6
Laat rijzen
Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Stap
7
Bak de broodjes
Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.
Ingrediënten
Voor 22 broodjes
Voor het deeg
500 g Aveve All-in volkoren
320 ml water
4 g Bruggeman droge gist
Verder
225 g All Nuts rozijnen sultana
2 bakplaten
bakpapier
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Ingrediënten
Voor 22 broodjes
Voor het deeg
500 g Aveve All-in volkoren
320 ml water
4 g Bruggeman droge gist
Verder
225 g All Nuts rozijnen sultana
2 bakplaten
bakpapier
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Stap
1
Laat de rozijnen weken
Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
Stap
2
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
Stap
3
Voeg de rozijnen toe
Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.
Stap
4
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap
5
Maak bolletjes
Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.
Stap
6
Laat rijzen
Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Stap
7
Bak de broodjes
Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.
Recepten met hetzelfde ingredient
De combinatie van chiabrood met zoete abrikozen, pruimen en rozijnen is een topper. Bij deze broodjes heb je geen beleg nodig. Een beetje boter erop en smullen maar!
Meer informatie
Chiabroodjes met gedroogde vruchten
Met je handen deeg kneden is een rustgevende bezigheid. Maak voor je zondags ontbijt bijvoorbeeld dit heerlijke rozijnenbrood. Wanneer die heerlijke, zoete geur de keuken vult, komt het water je al in de mond.
Meer informatie
Met de hand gekneed rozijnenbrood
Op zoek naar een broodje dat perfect past bij een feestelijke kaasschotel of een luxe-ontbijt? Deze roggeverdommekes zijn al eeuwenlang een populair product in heel wat gerenommeerde Antwerpse bakkerijen.
Meer informatie
Roggeverdommekes
Fan van rozijnenbrood? Haal onze Mix voor Zoet-wit brood in huis en maak het snel zelf klaar. Dit recept toont het voor. Probeer het en je kent het meteen uit je hoofd.
Meer informatie
Rozijnenbrood met kaneel
Havermoutkoekjes zijn de klassiekers onder de koekjes. Havermout, boter, bloem, suiker, meer heb je niet nodig, maar het resultaat is zo lekker...
Meer informatie
Havermoutkoekjes
Proef nu échte appelflappen. Zelfgemaakt. Dit recept voor vezelwitte appelflappen doet je watertanden: krokant van buiten, zacht van binnen. De rozijntjes maken het bekende gebakje helemaal af.
Meer informatie
Vezelwitte appelflappen
Kermis in de stad? Dan staan oliebollen bovenaan elk verlanglijstje. Jij maakt ze zélf nog beter. Met dit recept en onze mix voor oliebollen sla je de bol nooit mis!
Meer informatie
Oliebollen op grootmoeders wijze
Bakken voor een groot gezelschap? Niets zo handig als een broodplaatgebak. Je hebt meteen een zoete traktatie voor een groot gezelschap en je verdeelt dit plaatgebak supermakkelijk in mooie gelijke porties.
Meer informatie
Broodplaat met banketbakkersroom en appelen
Appelplaatgebak in de oven? Een echte klassieker! Met een laagje abrikozengelei geef je deze lekkernij een extra fruitige smaak.
Meer informatie
Appelplaatgebak
Koekjes bakken is leuk, eenvoudig en ook heel veelzijdig omdat je er zoveel mee kunt variëren. Zoek het niet te ver, en probeer eens hazelnoten en rozijnen, een geweldige combinatie!
Meer informatie
Hazelnootkoekjes met rozijnen
Pannenkoeken, een ideale lekkernij om zelf te bakken. Snel, eenvoudig en altijd geslaagd. Werk je pannenkoeken eens af met zachte rozijnen en gekarameliseerde appelschijfjes. Hmmmmm ...
Meer informatie
Pannenkoeken met rozijnen
Schuif een bakplaat ‘hot cross’ broodjes in de oven en het hele huis geurt zalig naar speculaas en kaneel! Traditioneel worden deze kruidige zoete broodjes, versierd met het typische kruis, op Goede Vrijdag voor Pasen gegeten, maar je kunt ze natuurlijk het hele jaar door serveren.
Meer informatie
Hot cross buns
‹
›
Wat zeggen anderen
Schrijf een reactie
Schrijf
Wat zeggen anderen