Volkoren-rozijnenbolletjes
Trakteer jezelf op een portie gezonde vezels met deze volkorenbroodjes. Een handvol rozijnen geeft je broodjes een zoete toets en maakt ze ook populair bij je kroost. Voor een energierijke start van je dag.
Voeg toe aan receptenboekje

Volkoren-rozijnenbolletjes

1

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
3

Voeg de rozijnen toe

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.
4

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak bolletjes

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.
6

Laat rijzen

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.

Voor 22 broodjes
Voor het deeg
320 ml water
Verder
2 bakplaten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 22 broodjes
Voor het deeg
320 ml water
Verder
2 bakplaten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
3

Voeg de rozijnen toe

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.
4

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak bolletjes

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.
6

Laat rijzen

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.

Wat zeggen anderen