Vlechtbrood
Zo’n vlechtbrood ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook heerlijk! Eerste maak je 2 degen. Dit is een klusje van niks met je broodmachine. Vervolgens ga je aan het vlechten en werk je het vlechtbrood af met sesamzaadjes en zonnebloempitten. De ideale blikvanger voor op tafel of een buffet!
Voeg toe aan receptenboekje

Vlechtbrood

1

Voeg de ingrediënten voor de degen samen in de (aparte) bakblikken en kneed beiden 20 minuten met een broodmachine, een kneedmachine of met de hand. Dek het deeg af met plastic/keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Vlechtbrood
2

Verdeel ieder deeg in 4 gelijke stukken en maak ze bolvormig.

Vlechtbrood
3

Druk de deegbollen plat, vouw ze dubbel en rol ze lang met de handen. Als het langrollen stroef gaat, laat het deeg dan even rusten. Rol nadien verder tot je strengen van ongeveer 40 cm hebt. Vorm met 2 strengen van elke kleur een kruis met 2 strengen licht (Prairie) en 2 strengen donker (waldkorn).

Vlechtbrood
4

Maak nu een viervlecht. Breng de bovenste deegstreng langs rechts naar beneden over de horizontale. Breng vervolgens de onderste streng langs rechts naar boven over de rechtse horizontale streng.

Vlechtbrood
5

Breng dan de linkse horizontale naar rechts over de onderste verticale. Vouw opnieuw de rechtse horizontale over de onderste strengen naar links.

Vlechtbrood
6

Herhaal deze 2 bewegingen en maak op het einde de deegstrengen vast. Doe dit eveneens voor de andere 4 overblijvende strengen. Leg de vlechten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep de bovenkanten van de vlechten een beetje nat met wat water en bestrooi beurtelings met sesamzaadjes en zonnebloempitten.

Vlechtbrood
7

Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur afgedekt met plastic. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Vlechtbrood
8

Tip

Je kunt uiteraard ook andere degen met elkaar combineren. Maak je keuze uit het ruime assortiment speciale broodmixen!

Vlechtbrood

Voor 2 vlechtbroden
Voor je prairiedeeg
15 g margarine
300 ml water
8 g zout
Voor je waldkorndeeg
15 g margarine
280 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Vlechtbrood

Voor 2 vlechtbroden
Voor je prairiedeeg
15 g margarine
300 ml water
8 g zout
Voor je waldkorndeeg
15 g margarine
280 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de ingrediënten voor de degen samen in de (aparte) bakblikken en kneed beiden 20 minuten met een broodmachine, een kneedmachine of met de hand. Dek het deeg af met plastic/keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Vlechtbrood
2

Verdeel ieder deeg in 4 gelijke stukken en maak ze bolvormig.

Vlechtbrood
3

Druk de deegbollen plat, vouw ze dubbel en rol ze lang met de handen. Als het langrollen stroef gaat, laat het deeg dan even rusten. Rol nadien verder tot je strengen van ongeveer 40 cm hebt. Vorm met 2 strengen van elke kleur een kruis met 2 strengen licht (Prairie) en 2 strengen donker (waldkorn).

Vlechtbrood
4

Maak nu een viervlecht. Breng de bovenste deegstreng langs rechts naar beneden over de horizontale. Breng vervolgens de onderste streng langs rechts naar boven over de rechtse horizontale streng.

Vlechtbrood
5

Breng dan de linkse horizontale naar rechts over de onderste verticale. Vouw opnieuw de rechtse horizontale over de onderste strengen naar links.

Vlechtbrood
6

Herhaal deze 2 bewegingen en maak op het einde de deegstrengen vast. Doe dit eveneens voor de andere 4 overblijvende strengen. Leg de vlechten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep de bovenkanten van de vlechten een beetje nat met wat water en bestrooi beurtelings met sesamzaadjes en zonnebloempitten.

Vlechtbrood
7

Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur afgedekt met plastic. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Vlechtbrood
8

Tip

Je kunt uiteraard ook andere degen met elkaar combineren. Maak je keuze uit het ruime assortiment speciale broodmixen!


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 18/03/2017 11:23
B1