Turkse pides met gehakt en spinazie
Deze Turkse mini-pizza’s doen het goed op elke barbecue en elk feestje. Met verse spinazie, kruidig gehakt, pittige feta en frisse munt serveer je een lekker zuiders smakenpalet.
Voeg toe aan receptenboekje

Turkse pides met gehakt en spinazie

1

Maak de vulling

Laat de spinazie slinken in een ruime kookpot. Laat uitlekken in een vergiet. Bak de ui, de knoflook en het gehakt met wat olijfolie in een pan. Voeg Provençaalse kruiden en ⅔ van de muntblaadjes toe.
2

Maak het deeg

Kneed de ingrediënten tot een homogeen deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Vorm 4 deegbodems

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel het deeg in vier bolletjes. Rol ze ovaal uit. Vorm bootjes: vouw de rand om en maak de uiteinden spits. Leg de bootjes op een bakplaat met bakpapier.
4

Vul de bodems

Bestrijk de deegbodems met olijfolie. Vul ze met een laagje spinazie en een laagje gehaktmengsel. Leg er blokjes feta op. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Bestrooi de pides met sesam- en maanzaadjes.
5

Bak de pides

Bak de pides 15 minuten op 220 °C. Versier ze na het bakken met de resterende muntblaadjes.

Recept voor 4 pides
Voor het deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
1 ui
10 g verse muntblaadjes
150 g verse spinazie
2 teentjes knoflook
200 g gehakt
75 g feta
Provençaalse kruiden
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
olijfolie
pan
sesamzaad en maanzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 4 pides
Voor het deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
1 ui
10 g verse muntblaadjes
150 g verse spinazie
2 teentjes knoflook
200 g gehakt
75 g feta
Provençaalse kruiden
Verder
1 ei
bakplaat met bakpapier
olijfolie
pan
sesamzaad en maanzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Laat de spinazie slinken in een ruime kookpot. Laat uitlekken in een vergiet. Bak de ui, de knoflook en het gehakt met wat olijfolie in een pan. Voeg Provençaalse kruiden en ⅔ van de muntblaadjes toe.
2

Maak het deeg

Kneed de ingrediënten tot een homogeen deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Vorm 4 deegbodems

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel het deeg in vier bolletjes. Rol ze ovaal uit. Vorm bootjes: vouw de rand om en maak de uiteinden spits. Leg de bootjes op een bakplaat met bakpapier.
4

Vul de bodems

Bestrijk de deegbodems met olijfolie. Vul ze met een laagje spinazie en een laagje gehaktmengsel. Leg er blokjes feta op. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Bestrooi de pides met sesam- en maanzaadjes.
5

Bak de pides

Bak de pides 15 minuten op 220 °C. Versier ze na het bakken met de resterende muntblaadjes.

Reacties van anderen