Als het op desserten aankomt, gaat er maar weinig boven die heerlijke Italiaanse klassieker: tiramisu. Doe je het toch graag een beetje anders? Probeer dan eens deze versie met fris fruit. Perfect voor een warme zomerdag in de tuin.
Schil en spoel de rabarberstelen. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Doe ze in een steelpannetje en laat 5 minuten stoven met het appelsap, tot de rabarberstukken zacht zijn. Laat afkoelen.
2
Wrijf de aardbeien schoon, bijvoorbeeld met wat keukenpapier. Leg er een paar opzij voor later en snij de rest in stukken. Meng ze met de afgekoelde rabarber.
3
Klop de eidooiers op met de suiker. Schep de mascarpone en de verse kaas erbij en roer tot een glad, romig mengsel.
4
Schik in een diepe, rechthoekige schaal een laag koekjes. Leg er het fruitmengsel bovenop.
5
Eindig met de kaascrème en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
6
Werk voor het serveren af met een paar hele of halve aardbeien, en met wat munt of citroenmelisse.
Schil en spoel de rabarberstelen. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Doe ze in een steelpannetje en laat 5 minuten stoven met het appelsap, tot de rabarberstukken zacht zijn. Laat afkoelen.
2
Wrijf de aardbeien schoon, bijvoorbeeld met wat keukenpapier. Leg er een paar opzij voor later en snij de rest in stukken. Meng ze met de afgekoelde rabarber.
3
Klop de eidooiers op met de suiker. Schep de mascarpone en de verse kaas erbij en roer tot een glad, romig mengsel.
4
Schik in een diepe, rechthoekige schaal een laag koekjes. Leg er het fruitmengsel bovenop.
5
Eindig met de kaascrème en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
6
Werk voor het serveren af met een paar hele of halve aardbeien, en met wat munt of citroenmelisse.
Aan de slag
Schil en spoel de rabarberstelen. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Doe ze in een steelpannetje en laat 5 minuten stoven met het appelsap, tot de rabarberstukken zacht zijn. Laat afkoelen.
Wrijf de aardbeien schoon, bijvoorbeeld met wat keukenpapier. Leg er een paar opzij voor later en snij de rest in stukken. Meng ze met de afgekoelde rabarber.
Klop de eidooiers op met de suiker. Schep de mascarpone en de verse kaas erbij en roer tot een glad, romig mengsel.
Schik in een diepe, rechthoekige schaal een laag koekjes. Leg er het fruitmengsel bovenop.
Eindig met de kaascrème en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk voor het serveren af met een paar hele of halve aardbeien, en met wat munt of citroenmelisse.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]