Tiramisu met aardbei & rabarber
Als het op desserten aankomt, gaat er maar weinig boven die heerlijke Italiaanse klassieker: tiramisu. Doe je het toch graag een beetje anders? Probeer dan eens deze versie met fris fruit. Perfect voor een warme zomerdag in de tuin.
Voeg toe aan receptenboekje

Tiramisu met aardbei & rabarber

1

Aan de slag

Schil en spoel de rabarberstelen. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Doe ze in een steelpannetje en laat 5 minuten stoven met het appelsap, tot de rabarberstukken zacht zijn. Laat afkoelen.
Tiramisu aardbei rabarber 1
2
Wrijf de aardbeien schoon, bijvoorbeeld met wat keukenpapier. Leg er een paar opzij voor later en snij de rest in stukken. Meng ze met de afgekoelde rabarber.
Tiramisu aardbei rabarber 2
3
Klop de eidooiers op met de suiker. Schep de mascarpone en de verse kaas erbij en roer tot een glad, romig mengsel.
Tiramisu aardbei rabarber 3
4
Schik in een diepe, rechthoekige schaal een laag koekjes. Leg er het fruitmengsel bovenop.
Tiramisu aardbei rabarber 4
5
Eindig met de kaascrème en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Tiramisu aardbei rabarber 5
6
Werk voor het serveren af met een paar hele of halve aardbeien, en met wat munt of citroenmelisse.
Tiramisu aardbei rabarber 6
Logo KVLV

voor 4 personen
Voor je tiramisu
350 g aardbeien
250 g rabarber
250 g mascarpone
150 g vingerbiscuits
3 eieren
verse munt of citroenmelisse
Bak- en kookbenodigdheden
steelpannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

voor 4 personen
Voor je tiramisu
350 g aardbeien
250 g rabarber
250 g mascarpone
150 g vingerbiscuits
3 eieren
verse munt of citroenmelisse
Bak- en kookbenodigdheden
steelpannetje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Aan de slag

Schil en spoel de rabarberstelen. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lang. Doe ze in een steelpannetje en laat 5 minuten stoven met het appelsap, tot de rabarberstukken zacht zijn. Laat afkoelen.
Tiramisu aardbei rabarber 1
2
Wrijf de aardbeien schoon, bijvoorbeeld met wat keukenpapier. Leg er een paar opzij voor later en snij de rest in stukken. Meng ze met de afgekoelde rabarber.
Tiramisu aardbei rabarber 2
3
Klop de eidooiers op met de suiker. Schep de mascarpone en de verse kaas erbij en roer tot een glad, romig mengsel.
Tiramisu aardbei rabarber 3
4
Schik in een diepe, rechthoekige schaal een laag koekjes. Leg er het fruitmengsel bovenop.
Tiramisu aardbei rabarber 4
5
Eindig met de kaascrème en strijk de bovenkant mooi glad. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Tiramisu aardbei rabarber 5
6
Werk voor het serveren af met een paar hele of halve aardbeien, en met wat munt of citroenmelisse.
Tiramisu aardbei rabarber 6

Reacties van anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 26/06/2018 22:11
Hoeveel verse kaas? Staat niet vermeld bij de ingrediënten. Stap 3 meng de mascarpone en verse kaas??